Melburn, dan deveti: Nole nije uspeo

Izvor: RTS, 21.Jan.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburn, dan deveti: Nole nije uspeo

Novak Đoković je poražen od Stanislasa Vavrinke sa 2:3 (7:9; 6:3; 2:6; 4:6; 6:2)u četvrtfinalu Austraijen opena.I Ana Ivanović poražena od Eženi Bušar rezultatom 2:1 u setovima. Na teren izlazi Nenad Zimonjić, u paru sa Danijelom Nestorom.

Posle dramatične završnice i više od četiri sata borbe, u meču punom preokreta, Novak Đoković nije uspeo da u finišu zadrži maksimalnu koncentraciju i izađe kao pobednik iz duela sa Stanislasom Vavrinkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vavrinka će u polufinalu igrati sa sa Tomašem Berdihom koji je savladao Davida Ferera sa 3:1 (6:1; 6:4; 2:6; 6:4).

Već od početka meč je obilovao obrtima. Novak osvaja dva brejka i ubedljivo dobija prvi set, ali onda Vavrinka čini preokret i dobija dva seta zaredom za prednost od 2:1. Onda Đoković čini preokret i izjednačuje na 2:2 da bi se u petom, odlučujućem setu razvila najžešća borba koja je bila krajnje neizvesna do samog kraja.

Evo kako je tekao četvrtfinalni meč:

13.31 - Posle više od četiri sata igre Stanislas Vavrinka je savladao Novaka Đokovića sa 9:7 u petom setu i sa 3:2 se plasirao u polufinale turnira u Australiji. 

13:10 - U nastavku Vavrinka dobija svoj servis za 6:5, a Nole servira za ostanak u meču. Đoković osvaja servis bez izgubljenog poena. 

13.04 - Zbog kiše prekinut meč kod 40:15 na servis Stanislasa Vavrinke. Igrači će sačekati da se navuče krov a linije obrišu kako bi nastavili meč. Prekid trajao pet minuta.

12.57 - Dobra igra Đokovića koji stiže do prednosti ali Vavrinka uspeva da sačuva brejk loptu i spase svoj servis. Sledi još jedan Novakov brzometni servis gem za 4:4. Još brže odgovara Vavrinka za 5:4. 

12.29 - Novak servira i pruža protivniku dve šanse za ribrejk. Vavrinka koristi prvu priliku i stiže do izjednačenja 2:2.   

12.24 - Prvu brejk šansu na startu petog odlučujućeg seta Novak Đoković uspeva da sjajnim poenom realizuje u prednost od 2:1.

12.14 - Đoković uspeva da dobije svoj servis i izjednači na 2:2 u setovima. U odlučujućem petom setu prvi servira Vavrinka. 

12.05 - Prva brejk šansa za Đokovića koji je odmah koristi i dolazi do prednosti u četvrtom setu i servira za izjednačenje. 

11.59 - Jedan od najdužih gemova na servis Vavrinke koji ipak uspeva da, posle tri izjednačenja, osvoji svoj gem za 3:3 u četvrtom setu. A Đoković opet brzometno dobija svoj servis za 4:3. 

11.43 - Nova borba živaca na Vavrinkinom servisu. Novak osvoja nekoliko atraktivnih poena, ali Vavrinka uspeva da sačuva servis i izjednači na 2:2. Đoković servira i brzometno osvaja servis za 3:2.

11.30 - Srpska teniserka Nina Stojanović i Ruskinja Anastasija Komardina plasirale su se u četvrtfinale Australijan opena u konkurenciji juniorki, pošto su u drugom kolu pobedile kineski par Siki Cao/Vušuang Ženg sa 6:2, 4:6, 10:7. Uspešna u dublu bila je i Ivana Jorović, koja je u paru sa Britankom Kejti Bulter bila bolja od australijske kombinacije Linda Hang/Kajla Mekfi sa 2:6, 6:1, 10:4.

11.23 - Sigurnom igrom, posle velike prednosti koju je osvojio već početkom seta, Vavrinka reševa treći set u svoju korist i vodi sa 2:1 u setovima. Na početku četvrtog seta servira Đoković.

11.11 - Đoković ne uspeva da povrati koncentraciju i zahvaljujući novim greškama pruša novu brejk šansu protivniku. Vavrinka uspeva da iskoristi priliku i vodi sa čak dva brejka prednosti i trećem setu i servira da potvrdi prednost. 

11.01 - Stanislas Vavrinka sve sigurniji u igri. Na svom drugom servisu Đoković čini nekoliko grešaka i protivniku pruža šansu za brejk. Vavrinka koristi prvu priliku i u trećem setu vodi sa 2:1.  

10.47 - Vavrinka siguran na servisu i osigurava pobedu u drugom setu čime stiže do izjednačenja. U trećem setu prvi na servisu Novak Đoković.

10.32 - Nova brejk šansa za Vavrinku koji ima prednost na 3:3, uspeva da osvoji poen i povede sa 4:3. Servira da potvrdi prednost i uspeva u tome. U drugom setu 5:3 za Vavrinku, Đoković servira za ostanak u setu i smanjuje na 4:5.  

10.19 - Na početku drugog seta opet ravnopravna borba. Rivali osvajaju svoje servise a prvi do brejk šanse, na drugom servisu Đokovića, sa prednošću od čak 0:40, stiđe Vavrinka. Novak smireno i koncentrisano uspeva da dođe do četiri uzastopna poena i pređe u vođstvo. Posle nekoliko razmena poena, Novak uspeva da dobije svoj servis i dođe do 2:1 u drugom setu.

 

10.03 - Đoković koristi novu brejk šansu i ubedljivo dobija prvi set sa 6:2. 

09.58 - Vavrinka sve nesigurniji na svom servisu. Četvrti servis gem počinje dvostrukom servis greškom, a zatim izgubljenom loptom za 0:30. Uspeva da dođe do izjednačenja, ali čini grešku i pruža novu brejk šansu Novaku. 

09.50 - Posle dve greške Vavrinke, Nole stiže do dve brejk lopte. Odmah koristi prvu šansu i vodi sa 4:2. 

09.30 - Sigurnim servisima startovalo četvrtfinale u kome će snage odmeriti Novak Đoković i Stanislas Vavrinka. Rivali sigurno dobijaju svoje servise, za sada bez brejk šansi.

5.00 - Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale prvog grend slema u sezoni, pošto je sa 2:1 u setovima (5:7, 7:5, 6:2) izgubila od Eženi Bušar. Kanađanka će u polufinalu igrati sa Kineskinjom Na Li, koja je ubedljivo sa 2:0 (6:2, 6:2) savladala Flaviju Penetu.

Devetog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, mečeve će igrati i troje srpskih tenisera.

Prva će na teren 14. teniserka sveta Ana Ivanović, koja u četvrtfinalu igra protiv Kanađanke Eženi Bušar, 31. na VTA listi.

One su do sada igrale jednom, prošle godine na Vimbldonu, kada je srpska teniserka izgubila sa 3:6 i 3:6.

Meč je drugi na programu Rod Lejver arene, na kojoj takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, duelom Kineskinje Li Na i Italijanke Flavije Penete.

Drugi teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu igra protiv osmog igrača na ATP listi, Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Oni su do sada odigrali 17 mečeva, a srpski teniser zabeležio je 15 pobeda, od kojih 14 uzastopno.

Meč je prvi u večerenjem delu programa na Rod Lejver areni i počinje u devet časova po srednjeevropskom vremenu.

Posle tog duela, na teren izaze Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Kanađanin Danijel Nestor. Osmi nosioci će u četvrtfinalu igrati protiv Australijanaca Aleksa Bolta i Endrua Vitingtona.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Ana Ivanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.