Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić

Nenad Zimonjić rođen u Beogradu 4. juna 1976. godine je srpski teniser, specijalizovan za igru parova.
Osvojio je preko pedeset titula u muškoj i mešovitoj konkurenciji i bio je na prvom mestu ATP liste igrača parova.
Nenad je svoju profesionalnu tenisku karijeru počeo 1995. godine borio se sve dok nije stigao do trijumfa u konkurenciji mešovitih parova na Otvorenom prvenstvu Australije 2004. zajedno sa kanadskim teniserom Danijelom Nestorom je osvojio Vimbldon 2008. godine i 2009. godine, Rolan Garos 2010, ATP završni šampionat 2008. i 2010, kao i veliki broj titula sa ostalim partnerima.

Osvojio je u mešovitom dublu Otvoreno prvenstvo Australije 2004. i 2008, Rolan Garos 2006. i 2010, kao i Vimbldon 2014. godine. Od malena je voleo tenis i ceo život je posvetio sportu. Nenad se bavi onim što najviše voli, i tome je posvećen, uz tenis je proputovao ceo svet, upoznao mnoge prijatelje, postao je uspešan sportista.

Predstavlja svoju zemlju, za reprezentaciju Srbije igra od 1995. godine. Kao sportista koji se celog života takmiči želeo je da dođe do maksimuma i ostvario je to u tenisu, ljubav traje bez obzira na uspone i padove, i situacije kroz koje je teške prolazio. Nenad je ostvario svoj maksimum u dublu, bilo je po njega i mnogo teških situacija, grešaka u donošenju odluka, predstavljanja zemlje u vremenu sankcija, nedostatak finansijskih sredstava, ali je sve to prošao i izašao kao pobednik. Od 18. godine je pet godina putovao sam, bio je prinuđen da do rešenja dolazi sam, da uči gledajući druge, i da svojom snalažljivošću nađe načina za turnire i dalja putovanja.

Podršku roditelja je imao, i svu pomoć, ali to nije bilo dovoljno za bavljenje tenisom. Sve je to uspeo da prođe, bilo je teško i zato je njegova radost još veća. Nenad je prohodao uz loptu i od tog dana sve u životu mu je bilo vezano za igru i loptu. 2003. godine je upoznao sadašnju suprugu Minu, zabavljali su se pet godina pre braka, putovali su zajedno na turnire, i živeli zajedno. Samo lepe stvari su proizašle iz te veze, svuda su mamili osmehe gde god se pojave, brzinski su se verili a zatim i venčali. 2008. godine je venčanje obeleženo u najlepšem svetlu, dok su krajem godine postali i roditelji blizanaca Leona i Lune.
U trenutku njihovog rođenja deca su postala prioritet, sva odgovornost i brižnost je prešla na njih.

Nenada cene svi igrači i dive mu se svetski teniseri jer je ostvario uspešne rezultate u karijeri. Uprkos brojnim teškoćama koje su ga pratile u dve decenije dugoj karijeri teniser je uspeo da uz puno rada stigne u sam vrh svetskog tenisa u dubl konkurenciji gde zauzima drugu poziciju. Iako je osetio ukus slave u svetu, ovaj divni čovek je ostao na zemlji i odaje utisak čoveka blage naravi i lepih manira. Ova Olimpijada će biti uspešnija za njega, redovno vežba i trenira, i prioritet mu je pobeda.
Nenad na treninzima redovno vodi sa sobom sina Leona koji prosto očarava kamere i novinare, zanima ga tenis i petogodišnji dečak će po svim pričama naslediti oca.

Nagrade koje je osvojio Zimonjić su:

Najbolji teniser Jugoslavije 1994, Najbolji teniser 1996, Najbolji teniser 1998, Najbolji teniser zemlje 2001, Majska nagrada 2007, Svetski broj jedan sa Danijelom Nestorom, ATP najbolji par, ITF šampion godine u parovima 2008, Priznanje za 50 odigranih mečeva za reprezentaciju Srbije 2010, Nagrada Ponos nacije i Dejvis kup nagrada za privrženost 2012, Dejvis kup nagrada za izuzetan doprinos 2013.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Tri benefita koja Novak Đoković mora da iskoristi iz rada sa Nenadom Zimonjićem

Kada je Novak Đoković raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, mesto "šefa" u Noletovom boksu ostalo je upražnjeno. Nole sledećeg meseca puni 37 godina...

Izvor: Sportal.rs, 14.Apr.2024, 07:53

Detaljnije >>

Ovo su svi čekali, Marjan Vajda progovorio o raskidu saradnje Đokovića i Ivaniševića: Iskreno, nisam očekivao!

Novak Đoković je krajem marta raskinuo petogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem i trenutno nema trenera, već mu u Monte Karlu pomaže Nenad Zimonjić. Najbolji teniser sveta je istakao...

Izvor: Sportal.rs, 12.Apr.2024, 09:33

Detaljnije >>

Đoković progovorio o Zimonjiću, ali i Ivaniševiću

Proslavljeni srpski teniser Nenad Zimonjić već dvije sedmice nalazi se u stručnom štabu Novaka Đokovića.

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2024, 14:00

Detaljnije >>

Đoković: Zimonjić je kao stariji brat, uživam u radu sa njim, pričaćemo...

Nenad Zimonjić je dugo moj prijatelj, znam ga od mladosti, bio mi je kapiten u Dejvis kup reprezentaciji, osvojili smo ATP kup zajedno uvek imali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2024, 20:14

Detaljnije >>

POMAMA ZA NOVAKOM U KNEŽEVINI: Navijači na sve načine žele da gledaju najboljeg na svetu! (VIDEO)

Navijači u Monte Karlu „ludi“ za Novakom Novak Đoković polako ulazi u završne pripreme za Masters u Monte Karlu, a navijači verno prate svaki njegov korak od kada je u Kneževini. Noletu društvo pravi supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara, trenira...

Izvor: HotSport.rs, 06.Apr.2024

Detaljnije >>

Zavirite na trening Novaka Đokovića pred Monte Karlo, jedan čovek ga je nasmejao do suza /FOTO/

Za Novaka Đokovića je ova subota bila radna. Trenirao je u Monte Karlu sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, a društvo su mu pravili Nenad Zimonjić i Miljan Amanović.

Izvor: Sportal.rs, 06.Apr.2024

Detaljnije >>

Đoković ima specijalnog sparing partnera: Sin čuvenog tenisera trenirao Novaka u Monte Karlu /VIDEO/

Novak Đoković je u Monte Karlu - uveliko se sprema za prestižni Masters na šljaci. S njim je i Nenad Zimonjić u svojstvu privremenog, možda i trajnog,...

Izvor: Sportal.rs, 05.Apr.2024, 13:03

Detaljnije >>