Svetleći automobil

Izvor: Autoportal.rs, 19.Feb.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetleći automobil

U želji da se izbore sa ogromnom konkurencijom koja vlada u svim segmentima proizvođači automobila često nalaze zanimljiva i inovativna rešenja za svoje modele kako bi se razlikovali od drugih. Ovaj Nissan se svakako razlikuje, barem kada je u mraku.

Nissan je predstavio novu verziju svog modela "Leaf", u pitanju je inače električni automobil, koji je specifičan po tome što sija u mraku. Radi se o prvom primerku ove vrste a Japanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << najavljuju serijsku proizvodnju "svetleće" verzije.

Ovaj model ne samo da je prvi Nissan-ov primerak ove vrste već je prvi automobil na svetu koji ima ovakvu vrstu boje koja upija UV zrake a koju je sam proizvođač naneo. Boja svetli tokom noći zato što dok je dan upija UV zrake i kasnije ih ispušta u plavoj nijansi i to narednih 10 sati.

Japanski proizvođač za sada nije potvrdio da li će se ovakva farba nuditi kao dodatna opcija pri kupovini ali jesu napomenuli da je životni vek ove boje 25 godina, nakon kojih gubi svoje karakteristike. Ideja iza ovog projekta jeste da se vlasnici "Leaf" modela razlikuju od drugih koji zagađuju okolinu svojim vozilima.


Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.