Osveta električnog automobila

Izvor: B92, 14.Dec.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta električnog automobila

Od reditelja filma "Ko je ubio električni automobil" dolazi još jedno ostvarenje koje će nam dozvoliti da zavirimo "iza zavesa" elektromobilske industrije.



Odmah da naglasimo da se ne radi o nastavku, jer to ne bi imalo smisla. Prvi film je govorio o "kasapljenju" električnih automobila, dok se u drugom obrađuje tema masovne proizvodnje istih.

U "Osveti električnog automobila" reditelj Chris Paine vodi nas iza "pozornice" velikih proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su General Motors, Nissan i Tesla Motors. Filmska ekipa je tokom dve godine okom kamere pratila Boba Lutza (bivšeg potpredsednika General Motorsa), Elona Muska (izvršnog direktora kompanije Tesla Motors) Carlosa Ghonsa (izvršnog direktora Nissana) i Grega Abbotta zvanog Gadget - automobilskog entuzijastu koji samostalno benzinske automobile pretvara u električne.

Film stiže u američke bioskope na proleće 2011. godine, a trailer se već našao na YouTubeu. Da li će film stići i do evropskih bioskopa, ostaje nam da vidimo.

M. A.

Evropski auto godine: Nissan Leaf

GM pokrenuo proizvodnju Volta

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osveta električnog automobila (VIDEO)

Izvor: AutoBrief.com, 15.Dec.2010, 14:42

Od reditelja filma "Ko je ubio električni automobil" dolazi još jedno ostvarenje koje će nam dozvoliti da zavirimo "iza zavesa" elektromobilske industrije. Odmah da naglasimo da se ne radi o nastavku, jer to ne bi imalo smisla. Prvi film je govorio o ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.