Nissan se ne protivi spajanju Renaulta i FIAT-a

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan se ne protivi spajanju Renaulta i FIAT-a

Japanski Nissan je saopštio da ne vidi prepreke mogućem partnerstvu Renaulta i Fiat Chrysler Automobila (FCA).

Italijanski gigant je poslao predlog jednakopravnog partnerstva francuskom konkurentu, koji je potvrdio da će razmotriti studiju.

Tada se povelo pitanje kako će na potencijalno spajanje Renaulta i FIAT-a reagovati japanski partneri francuske kompanije, pre svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nissan.

Rojters prenosi da su se čelnici tročlane alijanse Nissana, Renaulta i Mitsubishija okupili u sedištu korporacije u Jokohami ove nedelje.

"Generalno, ne vidimo posebno negativan aspekt", rekao je direktor Nissana Hiroto Saikava u sredu.

Izvori tvrda da Japanci nisu bili svesni pregovora Renaulta i FCA.

Renault je konstantno hteo spajanje sa Nissanom tokom 20-godišnje alijanse, ali je odbijen, a u međuvremenu su porasle tenzije zbog neravnoteže u vlasti s obzirom da Nissan poseduje samo 15% akcija Renaulta zbog čega nema pravo glasa.

Kada je u pitanju FCA, postavlja se pitanje kako će se Nissan uklopiti u tu priču s obzirom da Renault poseduje 43,4% akcija japanske kompanije.

Iz FCA tvrde da bi od partnerstva profitirale sve strane.
Pogledaj vesti o: Nissan,   Fiat,   Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.