Nissan predstavio električni krosover koji se strujom puni iz pomoćnog benzinca FOTO

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 18:00

Nissan predstavio električni krosover koji se strujom puni iz pomoćnog benzinca FOTO

Japanski proizvođač iskoristio je restilizaciju modela Kicks da ponudi kupcima elektrifikovanu verziju ovog vozila.

Nissan Kicks e-Power debitovao je na tajlandskom tržištu u okviru redizajnirane verzije ovog potkompaktnog krosovera.

Model koji je prestavljen 2016. kao alternativa za Nissan Juke na nekim tržištima, sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se stilski osvežen, ali je najvaćnija novina uvođenje varijante e-Power.

Ovu tehnologiju Nissan već koristi u u Japanu, a sad se oba po prvi put pojavljuje u nekom modleu izvan matičnog tržišta.

U osnovi, Nissan Kicks e-Power za pogon koristi elektromotor od 129 KS (95 kW) i 260 Nm.

Električni motor se napaja iz litijum-jonske baterije kapaciteta 1,57 kWh, a baterija se puni tokom vožnje radom pomoćnog, 1.2-litarskog trocilindarskog benzinca od 79 KS.

To znači da se umesto klasične dopune baterije (koja je skromnog kapaciteta) na električnom punjaču, automobil snabdeva električnom energijom isključivo pomoću benzinskog agregata, pa je umesto dužeg zaustavljanja radi punjenja strujom dovoljno stati nakratko na benzinsku stanicu i napuniti rezervoar gorivom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.