Nissan je pre 50 godina začepio usta kritičarima VIDEO

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan je pre 50 godina začepio usta kritičarima VIDEO

Japanski proizvođač Nissan obeležio je pola veka popularnih modela GT-R i Z sa dva sjajna video priloga.

Legendarni modeli, predstavljeni prvi put 1969. godine, biće u fokusu ovogodišnjeg Nismo Festivala koji počinje 8. decembra na stazi "Fuji Speedway".

Iz japanske kompanije tvrde da će festival biti fokusiran na trkaće mašine koje predstavljaju Nismovu bogatu istoriju.

GT-R model se pojavio kao Skyline GT-R sa 2,0-litarskim motorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je razvijao 160 KS. Bio je dostupan kao četverovratni sedan i dvovratni kupe.

Sportski model Z je trenutno u šestoj generaciji, a originalni iz 1969. je imao japansku i američku verziji. Model za domaće tržište je pokretao 2,0-litarski 6-cilindarski motor, a za američko 2,4-litaraš.



"Kritičari su govori da u Japanu nikad neće biti proizveden uzbudljiv sportski automobil. Nissan im je pokazao da greše. Razvijen je agilan, sportski automobil fokusiran na vozača. Nissan Z je rođen 1969"
, poručili su iz Nissana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.