Nissan e-NV200 kreće u proizvodnju

Izvor: B92, 27.Maj.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan e-NV200 kreće u proizvodnju

Nissan je saopštio da će tržištu ponuditi serijsku verziju električnog vana e-NV200 čiji je koncept predstavljen u januaru 2012. na sajmu automobila u Detroitu. Nakon modela Leaf, to će biti drugo električno vozilo u gami ovog proizvođača.

U japanskoj kompaniji kažu da će se e-NV200 sklapati u fabrici u Barseloni, a u prodaji će se pojaviti 2013. godine.

Tehnički detalji novog električnog modela nisu objavljeni, ali je saopšteno da će e-NV200 najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komponente pogonskog sistema preuzeti iz modela Leaf.

Na taj način, tvrde u japanskom proizvođaču, e-NV200 će imati sličan radijus kretanja kao i Leaf, koji sa jednim punjenjem baterija od 80 kWh može da pređe do 160 km.

U Nissanu ističu i da e-NV200 neće izgubiti funkcionalnost i praktičnost, koje su karakteristične za verziju sa klasičnim pogonom, kao i veličinu korisnog prostora u kabini.

Pročitajte više o Nissanu Leaf.
Pogledaj vesti o: Nissan,   Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačija predstavila kombi Dokker

Izvor: Nacionalna klasa, 28.Maj.2012, 11:13

Dačija je na Sajmu automobila u Kazablanci predstavila putničku i teretnu verziju novog kombija Dokker, koji će ove godine obogatiti ponudu rumunskog proizvođača. Oba automobila biće pravljena u fabrici u Maroku i premijerno će se pojaviti na tržištu ove zemlje pre kraja juna.

Nastavak na Nacionalna klasa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.