Nissan Sakura je najpopularniji električni automobil u Japanu

Izvor: AutoBlog, 26.Okt.2023, 07:01

Nissan Sakura je najpopularniji električni automobil u Japanu

Najpopularniji električni automobil u Japanu je mali kei minivan Nissan Sakura (predstavljen u maju prošle godine), a koji ima i blizanca u vidu Mitsubishija eK X. Ovaj mali EV je u Japanu ostvario preko 35.000 prodaja do sada u 2023. godini, zahvaljujući i ceni koja za baznu verziju iznosi oko 2 miliona jena (12.570 evra). Nissan Sakura je dugačak je 3395 mm, širok 1475 mm, visok 1655 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2495 mm, a težina 1060-1080 kg. Nissan ističe da je Sakura dizajniran da omogući jednostavnu vožnju i upravljanje u često skučenim saobraćajnim okruženjima u Japanu. Vozilo ima elektromotor sa 47 kW/64KS i 195...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Nissan Sakura najpopularniji električni automobil u Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2023

Najpopularniji električni automobil u Japanu je mali kei minivan Nissan Sakura (predstavljen u maju prošle godine), a koji ima i blizanca u vidu Mitsubishija eK X.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.