Nissan Qashqai prodat u 2 miliona primeraka

Izvor: Nacionalna klasa, 05.Nov.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan Qashqai prodat u 2 miliona primeraka

Nissan Qashqai dostigao je prodajni rezultat od dva miliona primeraka za osam godina prizvodnje u Britaniji. To je značajno dostignuće, koje upisuje ovaj krosover u knjige rekorda kao automobil koji je najbrže stigao do ove cifre među modelima koji se proizvode u ovoj zemlji.

Da bi dostigao prodaju od dva miliona, MINI-ju je bilo potrebno deset godina, Fordu Cortini 11 godina, Austinu 1000 12 godina, Fordu Escortu 14 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << a Fiesti 18 godina.

Dvomilioniti Qashqai koji je sišao sa proizvodne trake u Sanderlendu je u magnetik crvenoj boji sa n-tec specifikacijama, a namenjen je jednom britanskom kupcu.

"Qashqai pomaže Nissanu da stalno jača u Evropi. Dva miliona kupaca sigurno ne greše. Ovo je dodatni dokaz poverenja u našu marku. Hvala svim našim lojalnim kupcima i čestitam svim svojim kolegama u Sanderlendu na dostizanju ove prekretnice", izjavio je Pol Vilkoks (Paul Willcox), predsednik Nissana u Evropi.

Japanska kompanija je tokom prethodnih godina uložila 534 miliona funti u model Qashqai, a 85% proizvedenih automobila izvezeno je na 132 strana tržišta.

Ukupna globalna proizvodnja ovog modela sada je premašila 2,5 miliona, kada se uračuna prva generacija, koju je Nissan pravio u Kini i Japanu. Od 2015. godine, novi Qashqai proizvodiće se i u Nissanovoj fabrici u Sankt Peterburgu za domaće, rusko tržište.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.