Nissan GT-R za 2017: Hibrid sa dizajnom iz video igrice

Izvor: B92, 27.Okt.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan GT-R za 2017: Hibrid sa dizajnom iz video igrice

Čelnici Nissana potvrdili su da će sledeća generacija modela GT-R imati hibridni pogon, dok će automobil preuzeti neke stilske elemente od koncepta 2020 Vision koji je kreiran za potrebe video igrice Gran Turismo 6.

Od potpuno novog Nissana GT-R, koji ima fabričku oznaku R36, deli nas tri godine, a japanski proizvođač otkrio je neke detalje o ovom modelu.

Jedan od šefova u Nissanovom britanskom ogranku, James Oliver, rekao je u razgovoru za Top Gear da će pogonski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem modela GT-R sadržati i električni motor i da će automobil biti brži od aktuelne verzije R35.

"GT-R je poslednjih nekoliko godina konstantno unapređivan ali sada je vreme za potpuno novu generaciju", kaže Oliver.

"Postoji više načina da se poboljšaju preformanse savremenih automobila, a mi smo odlučili da dodamo električni pogon jer imamo iskustva sa tom tehnologijom u našim električnim modelima", objašnjava on.

"Kada se aktuelna verzija Nissana GT-R pojavila 2009, bio je to značajan korak napred. Nameravamo da to ponovimo i sa sledećom generacijom", izjavio je čelnik Nissana.

On nije izneo više detalja o pogonskom sistemu, ali očekuje se da će inženjeri Nissana kao osnovu iskoristiti 3.0 litarski V6 twin-turbo benzinski motor koji je predstavljen na auto-salonu u Parizu u hibridnom konceptu Infiniti Q80.

Ovaj benzinac u pomenutom konceptnom automobilu zajedno sa elektromotorom proizvodi oko 550 ks, a za potrebe GT-R mogao bi da bude pojačan još jednim električnim agregatom.

Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, Oliver je rekao da virtuelni koncept 2020 Vision, koji je kreiran za potrebe igrice Gran Turismo 6, predstavlja "dizajnersku studiju" za budući GT-R.

Njegova izjava pokazuje da će Nissan prilikom oblikovanja modela GT-R koristiti stilske elemente ovog koncepta.

Pre nego što se na tržištu pojavi sledeća generacija Nissana GT-R, postojeći model pretrpeće još jednu restilizaciju, najverovatnije 2015. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.