Nissan: GT-R sledeće generacije imaće hibridni pogon

Izvor: B92, 07.Nov.2013, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan: GT-R sledeće generacije imaće hibridni pogon

Nissan će uvesti hibridnu tehnologiju u svoj prestižni sportski model kako bi poboljšao performanse ovog automobila i smanjio štetne emisije, potvrdili su u toj kompaniji.

"Elektrifikacija automobila u budućnosti je neminovna, pa tako i sportskih modela kao što je GT-R koji bi mogao da bude značajno unapređen zahvaljujući hibridnoj tehnologiji", objašnjava Endi Palmer (Andy Palmer), šef razvoja, prodaje i marketinga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nissanu.

"Kada je reč o performansama, električni segment pogonskog sistema popuniće praznine u krivulji obrtnog momenta motora, čime će se poboljšati njegove karakteristike, dok će istovremeno uticati na smanjenje štetnih emisija", kaže Palmer i dodaje da očekuje da ćemo već u sledećoj generaciji Nissana GT-R videti neki oblik hibridizacije motora.

On nije otkrio kada će se to desiti, ali prema pisanju britanskog magazina Autocar, nova generacija modela GT-R trebalo bi da se pojavi 2015. godine. U međuvremenu, Nissan će predstaviti unapređenu verziju aktuelnog modela kojeg pogoni 3.8 litarski V6 sa 550 ks, kao i najavljeni Nissan GT-R Nismo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nissan: GT-R sledeće generacije imaće hibridni pogon

Izvor: B92, 07.Nov.2013

Nissan će uvesti hibridnu tehnologiju u svoj prestižni sportski model kako bi poboljšao performanse ovog automobila i smanjio štetne emisije, potvrdili su u toj kompaniji..."Elektrifikacija automobila u budućnosti je neminovna, pa tako i sportskih modela kao što je GT-R koji bi mogao da bude značajno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.