Nissan Ariya: Najmoćniji električni Nismo ima 430 KS FOTO

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 17:03

Nissan Ariya: Najmoćniji električni Nismo ima 430 KS FOTO

Nakon modela GT-R, Z i Skyline, Nissan je predstavio svoj četvrti Nismo model koji nema SUS motor. Nissan Ariya Nismo debitovao je na Salonu automobila u Tokiju 2024, i pokazao svu svoju raskoš.

Nissan planira da ponudi Ariya Nismo model u dve varijante.

Osnovni model ima 362 KS i obrtni momenat od 530 Nm, koje generiše par električnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motora uz pomoć baterije od od 66 kW/h. Jača varijanta ima 430 KS i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta, sa većim kapacitetom baterije (91 kW/h).

Budući da je u pitanju električni SUV, Ariya Nismo nije baš lagan. Najlakša verzija teži nešto više od 2.000 kg, dok najteža konfiguracija ima čak 2.200 kg.

Nissan nije dao nikakve detalje o performansama, a za glavne rivale ovom modelu smatraju se Kia EV6 GT i Hyundai Ioniq 5 N. Za sada, Nissam Ariya Nismo biće u prodaji samo u Japanu, i nema naznaka kada će stići na ostala tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Triumph Daytona 660

Izvor: AutoBlog, 14.Jan.2024, 01:13

Posle godina čekanja i meseci glasina, Triumph je konačno predstavio potpuno novi Daytona 660 motocikl. Nova Daytona je zamišljena da nastavi karakter svog prethodnika i obećava uzbudljivo iskustvo sportskih performansi u kombinaciji sa vrhunskim kvalitetom, mogućnostima i specifikacijama. Takođe,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.