Kad pukne guma pri 300 na sat

Izvor: Autoportal.rs, 16.Sep.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad pukne guma pri 300 na sat

Danas je tehnologija proizvodnje pneumatika toliko napredovala da su iznenadna pucanja zaista retka. Ali ovaj Nissan GT-R je imao tu nesreću da mu se ovakav peh dogodi u najgorem mogućem trenutku.

Ovaj vozač se u isto vreme može smatrati jako maleroznim ali i jako srećnim čovekom zbog onog što mu se desilo. Naime, dok je u svom automobilu Nissan GT-R vozio na autoputu čak 300 na sat >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << njemu je izenada pukao prednji desni pneumatik.

Na svu sreću nalazio se na autoputu koji ima više saobraćajnih traka pa je uspeo da izmanevriše do zaustavne trake bez da udari u bilo koga. Najveće zasluge za to ima vuča na svim točkovima koja nije dozvolila da automobil naglo skrene u bilo kom pravcu.

Ako se pitate kako je ovaj automobil došao do čak 300 na sat valja znati da je pored pomenute vuče na svim točkovima posebnom doradom dobio i 800 konjskih snaga a V6 motor je sa fabričke zapremine od 3.8 litara doveden do 4.3 litara radne zapremine.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.