Službena “škoda” oštećena u sudaru, za volanom bila gradonačelnica Niša

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2021, 17:07

Službena “škoda” oštećena u sudaru, za volanom bila gradonačelnica Niša

U saobraćajnoj nezgodi na putu od Aleksinca ka Sokobanji oštećena je i “škoda” u kojoj se obično vozi, ali i koju vozi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Kako sama kaže, ovog puta je ona bila za volanom, a službenim vozilom je bila učesnica lančanog sudara. Povređenih nije bilo, a putovala je u Sokobanju na radionicu koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština - SKGO.

Sotirovski kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se nezgoda dogodila 8. jula oko 11 sati, u radno vreme. Za volanom je bila gradonačelnica lično, a učestvovala je u lančanom sudaru kao treće vozilo u nizu.

Bili smo u lančanom sudaru. Klasična nezgoda na putu. Kada se to dogodilo ja sam pozvala policiju, insistirala sam na tome. Zapisnik u policiji postoji. Nigde nisam išla privatno - kaže gradonačelnica Niša.

Događaj u Sokobanji, na koji je putovala, trajao je dva dana, a nije bilo, kako kaže, mogućnosti da se i vozaču plati prenoćište i dupla dnevnica pa je zato vozila sama.

Tom "škodom" rukovodimo vozač i ja. Vozač je na "stand by" 365 dana u godini. U ovom slučaju organizator je zvao mene, jer sam bila i kao gradonačelnik i kao deo Komiteta regiona EU i Srbije i predvideo je 2 dana. Ja nemam mogućnosti, niti poziciju u budžetu niti bilo šta da mogu vozaču da platim smeštaj ili da ga on plati iz svog džepa - rekla je gradonačelnica.

Dodaje da inače izbegava da na duga putovanja ide sama i da tu uvek putuje sa vozačem, ali da za putovanja u okrugu neretko bude sama svoj vozač.

Zbog ovog udesa kasnio je i početak radionce na koji je Sotirovski išla kao kopredsedavajuća zajedničkog Komiteta regiona EU i Srbije.

Sotirovski na sastanku u Sokobanji nakon udesa; foto: SKGOOvo potvrđuju i iz SKGO-a koji su događaj organizovali zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i loklanu samoupravu.

Gospođa Sotirovski je kopredsedavajuća Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i RS, a početak skupa je 8. jula kasnio usled saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo službeno vozilo gradonačelnice Niša. Skup su otvorili predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, Čedomir Rakić, državni sekretar u MDULS i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić - kažu u SKGO.

Na ovo oštećenje gradske imovine prošle nedelje je ukazivala i Stranka slobode i pravde tvrdeći da je auto udaren dok je korišćen u privatne svrhe.

Građani Niša imaju pravo da znaju ko zloupotrebljava njihovu imovinu u privatne svrhe. Pomešali su javnu i privatnu imovinu i apsolutno sve tretiraju kao svoje. Mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće! Bahatost niških naprednjaka prešla je sve granice i jednom će morati da odgovaraju za sve! - pisali su iz SSP-a.

U istom saopštenju se pominjala i cifra od 400.000 dinara štete, a gradonačelnica kaže da je auto "kasko" osiguran i da je trenutno u Čačku na popravci. U voznom je stanju, tvrdi, a procenu štete još nisu dobili.

Novinari Južnih vesti su službene beleške o ovoj saobraćajnoj nezgodi zatražili od policije, a nakon njihovog dostavljanja znaće se i svi detalji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sotirovski: Imala sam nezgodu službenim autom

Izvor: Danas, 28.Jul.2021, 08:09

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je juče da je ona upravljala službenom “škodom superb” koja je početkom ovog meseca oštećena u lančanom sudaru, ali je negirala da je taj automobil tada koristila u privatne svrhe. Stranka slobode i pravde je prethodno izrazila sumnju da je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.