Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA zvezda bez dlake na jeziku: "Erdogan veoma loš čovek. On je HITLER NAŠEG VREMENA"

Turski košarkaš i igrač NBA tima Oklahoma Siti Tandera Enes Kanter u okviru promovisanja humanitarne akcije svoje organizacije "Lajt faundejšn" priveden je na aerodromu u Bukureštu po sletanju iz Frankfurta, nakon čega je putem društvenih mreža uputio teške optužbe na račun predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Erdogan wishes happy 25th birthday to outspoken critic >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NBA's @EnesKanter by revoking passport. He's stuck in Romania https://t.co/vju5Q5cX8I pic.twitter.com/uc251Hc4ui

Kako navodi klix.ba, rumunska policija je juče privela Kantera na aerodromu i nije mu dozvolila ulazak u državu pošto su turske vlasti ovom košarkašu poništile pasoš.

Navodi se da je brzom intervencijom američkog Stejt departmenta i ambasade SAD u Rumuniji Kanteru dozvoljeno da napusti Rumuniju, pa je on preko Londona otišao za Njujork.

Kanter je svoje fanove obavestio putem Tvitera da je zadržan na aerodromu i pojasnio svoje viđenje situacije.

- Turska ambasada mi je poništila pasoš. Policija me drži ovde satima. Razlog za ovo je moj politički stav, a čovek koji mi je ovo uradio je Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske. Znate ga, on je napao ljude u Vašingtonu, on je veoma loš čovek. On je diktator. On je Hitler našeg vremena - rekao je Kanter u video poruci sa bukureštanskog aerodroma.

Thunder’s @Enes_Kanter says Turkey seized passport over political beliefs

Turkey cancelled arbitrary 100K passportshttps://t.co/4C7L1pb1GE pic.twitter.com/iSPHI4GD7o

Turski košarkaš je za večeras najavio i obraćanje iz Njujorka u kojem "ima mnogo toga zanimljivog da kaže".

Navodi se da je Kanter imao velikih problema u Turskoj, čak je i izostavljen sa spiska reprezentativaca zbog toga što podržava Fetulaha Gulena, najvećeg Erdoganovog političkog protivnika koji živi u SAD. Zbog toga se, između ostalog, Kantera javno odrekla i porodica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.