Cvijanović: Prebrojavanje glasova za rezoluciju o Srebrnici je uvreda za sve žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 15:27

Cvijanović: Prebrojavanje glasova za rezoluciju o Srebrnici je uvreda za sve žrtve

Oni koji su rezoluciju o Srebrenici doveli na teren prebrojavanja glasova uvredili su sve žrtve, izjavila je danas srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.
"Radili su krijući. Bez konsenzusa, prekršili sve moguće procedure. Menjaju i mehanizam glasanja u Generalnoj skupštini UN da bi imali glas više. To je zaista uvreda za sve žrtve", navela je Cvijanović.
Naglasila je da ambasador BiH u UN nije dobio nikakav zadatak.
"Sve su radili u tajnosti. a ću uvek raditi u skladu sa Ustavom i zakonom. I moja obaveza je da poštujem Ustav i zakon. Rezolucija je manjkava od samog početka. I ne smemo na to zatvoriti oči. Ne možemo kršiti procedure", rekla je Cvijanović, prenela je RTRS....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.