Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2024, 15:05

Građani kradu zaštićene vrste iz Botaničke bašte, retko bilje završava u cegerima

U beogradskoj Botaničkoj bašti “Jevremovac” prolećno vreme donosi i povećan broj posetilaca, ali i jedan neobičan izazov – suočavanje sa krađom bilja i cveća. Naime, zaposleni su primetili da građani nemaju potrebu samo da uživaju u njihovoj lepoti i mirisu, već i da ih ponesu sa sobom.
Tomica Mišljenović, docent na Biološkom fakultetu u Beogradu za N1 kaže da ovo nije problem koji je skorijeg datuma i da se samo u poslednje vreme intenzivirao.
– Naši stručni saradnici, primarno kolege iz službe obezbeđenja, svakodnevno primećuju ili pokušaje krađa ili čak i uspešne krađe. Uglavnom se radi o nekim sitnim kaktusima ili sitnim biljkama koje mogu ili da stanu u džep ili u neki ceger, međutim u prethodnih...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.