NATO NAPAO MOSKVU: Optužuju Rusiju za istu stvar, koju i Alijansa aktivno sprovodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 20:41

NATO NAPAO MOSKVU: Optužuju Rusiju za istu stvar, koju i Alijansa aktivno sprovodi

Oglasio se šef NATO-a Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da jača svoju vojnu moć na Krimu i u Crnom moru. Kako je rekao, Alijansa na to uzvraća svojim većim prisustvom u tim oblastima.

- Razmotrili smo bezbednosnu situaciju u Crnom moru koje ima strateški značaj. Rusija nastavlja da narušava teritorijalnu celovitost Gruzije i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine, da jača svoju vojnu moć na Krimu i da sve aktivnije razmešta snage u regionu Crnog mora. NATO na to odgovara jačanjem svog prisustva na kopnu, na moru i u vazduhu - rekao je šef Alijanse po završetku dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova država-članica.

On je dodao da su ministri usaglašavali dalje korake u cilju jačanja dijaloga sa Gruzijom i Ukrajinom.

Ranije danas iz sedišta NATO je saopšteno da Rusija nastavlja "energičnu politiku i agresivna dejstva", te da će najverovatnije do 2030. godine ostati glavna vojna pretnja.

Kako se navodi u strateškom izveštaju NATO-a, to ometa konstruktivni dijalog.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Cekov: NATO se ponaša krajnje drsko i agresivno

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2020, 14:30

Optužbe generalnog sekretara NATO Jensa Stolteberga na račun Rusije o navodnom jačanju njene vojne moći na Krimu i u Crnom moru izazvale su reakcije ruskih političara koji smatraju da se Alijansa ponaša krajnje drsko i agresivno, i da na taj način pravda povećanje svog prisustva u regionu i veći...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.