Cekov: NATO se ponaša krajnje drsko i agresivno

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2020, 14:30

Cekov: NATO se ponaša krajnje drsko i agresivno

Optužbe generalnog sekretara NATO Jensa Stolteberga na račun Rusije o navodnom jačanju njene vojne moći na Krimu i u Crnom moru izazvale su reakcije ruskih političara koji smatraju da se Alijansa ponaša krajnje drsko i agresivno, i da na taj način pravda povećanje svog prisustva u regionu i veći odbrambeni budžet.
Ruski senator sa Krima Sergej Cekov smatra da NATO koristi kao izgovor vojnu snagu Rusije u regionu kako bi jačao svoje prisustvo u Crnom moru. „Rusija na području Krima i u crnomorskom regionu deluje isključivo u okviru zaštite svoje bezbednosti. Što se tiče NATO, oni jačaju svoje prisustvo u regionu, koristeći kao izgovor povećanu aktivnosti Rusije u tom području. To ne može da ne izaziva zabrinutost“, kaže Cekov. Prema njegovim rečima, NATO „prebacuje krivicu sa krivog na nedužnog“. „U stvari Alijansa povećava naoružanje, ponaša se krajnje drsko i agresivno. Rusija deluje isključivo kao odgovor na tako agresivnu politiku NATO“, zaključuje Cekov.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.