BILA JE STRAH I TREPET! UMRLA JEDNA NAJOPASNIJIH TERORISTKINJA NA SVETU: Otela NATO generala, učestvovala u ubistvu premijera, ŽALILA JE SAMO ZA JEDNIM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 01:27

BILA JE STRAH I TREPET! UMRLA JEDNA NAJOPASNIJIH TERORISTKINJA NA SVETU: Otela NATO generala, učestvovala u ubistvu premijera, ŽALILA JE SAMO ZA JEDNIM (FOTO)

Dobila je uslovni otpust 2006. godine.

Bivša pripadnica terorističke organizacije Crvene brigade (Brigate Roše) Barbara Balzerani umrla je u Rimu u 76. godini.

Rođena 1949. u gradu Kolefero u blizini Rima, Balzerani se pridružila organizaciji 1975. godine, prenose agencije.

È morta Barbara #Balzerani.

Aderì alle #BrigateRosse.

Partecipò al sequestro #Moro.

Mai pentita.

Mai dissociata.

E quando >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << scompare qualcuno si dovrebbe dire "pace all'anima sua".

Ma non credo sia il caso.https://t.co/hzVzyL7k6V pic.twitter.com/Q1bLBeeaqV

— Donatella Chiodi #spuntablu (@ChiodiDonatella) March 4, 2024

 Učestvovala je u nekoliko ubistava, uključujući akciju 1978. godine u kojoj je ubijeno pet članova obezbeđenja bivšeg premijera Alda Moroa, koji je kidnapovan i ubijen 54 dana kasnije.

Balzerani je takođe bila umešana u otmicu komandanta kopnenih snaga NATO u Evropi, Amerikanca Džejmsa Li Dozijera 1981. u Veroni, koji je posle 42 dana pronađen u stanu u Padovi i oslobođen u akciji specijalnih jedinica.

È morta a 75 anni Barbara #Balzerani, ex dirigente delle Brigate Rosse: partecipò anche al rapimento di #AldoMoro. pic.twitter.com/Otiz0JWvMM

— Politicamente Italia (@politicaitaoff) March 4, 2024

Uhapšena je 1985. godine i od tada se nikada nije pokajala, niti se ogradila od terorističke grupe, ali je izrazila tugu "za žrtvama" od terorista.

Crvene brigade su komunističko-teroristička oružana grupa, formirana 1970. u Italiji koja je imala za cilj da stvori komunističko društvo putem oružane borbe i odvoji Italiju od Zapadne Alijanse.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Agencije/M.A.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.