Mitsubishi Outlander hibrid 2013?

Izvor: B92, 30.Dec.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi Outlander hibrid 2013?

Prema pisanju japanskih medija, Mitsubishi planira da u 2013. godini lansira plug-in hibrid crossover, za koji se veruje da će biti zasnovan na modelu Outlander.

Mitsubishi je na sajmu automobila u Tokiju početkom decembra 2011. prikazao koncept plug-in hibrid PX-MiEV.

S obzirom da ovo vozilo oblikom i dizajnom najviše podeseća na budući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Outlander, očekuje se da će Mitsubishijev crossover u sledećoj generaciji dobiti upravo pogon koncepta PX-MiEV.

U pitanju je hibridni plug-in koji se sastoji od 2.0 litarskog četvorocilindričnog benzinca i dva elektromotora od po 80 ks.

Pri malim brzinama, PX-MiEV se kreće isključivo na električni pogon i tada može da pređe do 50 km.

Kada se baterije isprazne, vozilo prelazi na "serijski hibridni mod”, pri čemu se uključuje benzinski motor kako bi se baterije ponovo dopunile, a kada se PX-MiEV kreće po autoputu, većom brzinom, aktivira se "paralelni hibridni mod”, u kome snagu isporučuju zajedno benzinski i električni motori.

Prosečna potrošnja ovog crossovera u kombinovanom radu hibridnog pogona deklarisana je na svega 1.7 l/100km.

Očekuje se da će Mitsubishi predstaviti serijsku verziju plug-in hibrida Outlander u prvoj polovini 2013. godine.

Mitsubishi prikazuje dva noviteta u Tokiju 2011.

Vozili smo električni Mitsubishi i-MiEV

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kompanija Mitsubishi radi na razvoju potpuno električnog lakog kamioneta

Izvor: Moto.rs, 30.Dec.2011

Mitsubishi radi na razvoju potpuno električnog lakog kamioneta koji će na tržište stići u drugom kvartalu 2013. godine. Mitsubishi je bio jedan od prvih proizvođača koji je ušao na tržište električnih vozila svojim iMiEV modelom. Kada je reč o modelu Outlander, izveštaji govore da će...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.