Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju

Model koji je su ljubitelji Mitsubishi vozila dugo čekali, od 1. oktobra dostupan je kupcima u Srbiji po ceni od 21.990 evra.

Iako je deo njegovog naziva identičan nekada sportskom kupeu, ovaj SUV je nešto sasvim drugačije. Pozicioniran između modela ASX i Outlander, Eclipse Cross je pokazatelj zaokreta u strategiji kompanije.

U japanskoj kompaniji kažu da im je bio cilj da stvore atraktivan automobil, sa više nego dovljno prostora u kabini i time zadovolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve potrebe klijenata u krosover segmentu vozila na evropskom tržištu.

Glavne odlike kabine su prostranost i prilagodljivost, čime je i visokim osobama omogućen ugodan boravak u vozilu tokom vožnje.

Sam kokpit je jasno podeljen u dve zone, gde je gornja posvećena dobijanju velikog broja informacija a donja operativnim funkcijama. Novina su i instrumenti sa trodimenzionalnim prikazom kao i ekran osetljiv na dodir od 7 inča, koji se nalazi na vrhu centralne konzole, putem koga se pristupa većini funkcija na vozilu.

Kada je reč o agregatima, u ponudi se nalazi potpuno novi četvorocilindarski turbo-benzinski motor od 1.5 litara iz kompanije Mitsubishi Motors, uparen sa manuelni šestostepenim menjačem ili automatskim CVT osmostepenim menjačem.

Motor proizvodi 163 ks pri 5.500 o/min, a maksimalni obrtni moment iznosi 250 Nm dobijenih u rasponu od 1.800 do 4.500 o/min.

Segment na koji su u Mitsubishiju jako ponosni je pogon na sva 4 točka, S-AWC sistem, koji poboljšava performanse vozila u krivinama, pri čemu u standarnom automatskom modu odnos prenosa snage između osovine napred i nazad je 80/20 %, mada u nekim situacijama može biti i 55/45 %.

Ukoliko se odlučite za mod za sneg, odnos se može promeniti do 45/55 %, a u režimu za makadam raspodela snage, odnosno obrtnog momenta po osovinama, kreće se od 70/30 % do 40/60 %.

Mitsubishi Eclipse Cross kupcima u Srbiji je dostupan u 4 nivoa opreme: Invite, Invite+, Intense i Instyle.

Cena modela sa Invite paketom opreme iznosi 21.990 evra, uz garanciju od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.