HRVATI TRAŽE RADNIKE: Plata je 5.000 evra! Evo koje uslove zahtevaju

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI TRAŽE RADNIKE: Plata je 5.000 evra! Evo koje uslove zahtevaju

Firma Industrius d.o.o. iz Obrovca Sinjskog nedavno je dobila nagradu Zlatni ključ Hrvatskih izvoznika za najbolje srednje preduzeće.

Ako do sada niste čuli za Industrius, možda ćete sada firmu iz Cetinske krajine zapamtiti s obzirom da su u njoj plate kao u Švajcarskoj i potpuno nestvarne za hrvatske uslove - 5.000 evra!

- Istina je, prosečne plate naših ljudi koji rade u Južnoafričkoj Republici su 5.000 evra. Tamo u saradnji s preduzećem "IDS" kroz konzorcijum ">> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << href="http://www.vesti.rs/Mitsubishi/" class="contenturl">Mitsubishi-Hitachi" sudelujemo na termoelektranama Medupi i Kusile - rekla je Milenka Barać, direktorka firme Industrius za Slobodnu Dalmaciju.

Preduzeće zapošljava 250 radnika, a najviše u Afriku idu da rade - zavarivači koji su najtraženija radna snaga.

Foto: sxc.hu/nosheep

Industrius u Podinama kod Šibenika gradi veliki pogon koji bi trebalo da  proradi u martu 2017. godine, a u kojem se planira pokretanje proizvodnje procesne i energetske opreme u kojoj će posao naći 80-ak radnika.

Međutim, većina komentara otkriva da su Hrvati ozlojeđeni, da pišu da se u Hrvatskoj plaćaju minimalci i da se pošten rad ceni sve manje.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.