Vučić: Stižu Mercedes, Boš, Japanci...

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Stižu Mercedes, Boš, Japanci...

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Srbiju stići brojne strane kompanije, među kojima su nemački Mercedes i jedna japanska firma.

"Želimo da Srbija bude mnogo jača u ekonomskom pogledu nego što je bila do danas. Razgovori s Mercedesom o Ikarbusu ušli su u završnu fazu, a očekujemo dalazak Mercedesa i u FAP u Priboju", najavio je Vučić u Vladi Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prema njegovim rečima, u novembru će u Pećincima biti otvorena Bošova fabrika u kojoj će se zaposliti oko 600 radnika, a kako je naveo, prvi put posle 13. godina u Srbiju će doći i japanske kompanije.

"Očekujemo da će jedna japanska kompanija iz oblasti autoindustrije otvriti 1.000 radnih mesta", najavio je potredsednik. On je kazao da se svakog dana razgovara s novim ministrom finansija Lazrom Kostićem i drugim ljudima sa kojima se prave ozbiljni

dugoročni planovi za ekonomski oporavak zemlje.

Vučić je istakao da će on lično insistirati da u Srbiji svi plaćaju porez i da neće biti izuzetka. "Srbija to ne sme da dozvoli, ja to neću da dozvolim, svi moraju da

plaćaju porez", istakao je Vučić.

Kako je rekao ne sme se dozvoliti da prihod od akciza i poreza budu kao u februaru ove godine, kada se u budžet slilo 50 milijardi dinara.

"Rekao sam više ne sem da nam prođe ni jedan mesec da nam prihodi od akciza, poreza na dobit, i svega drugog bude ispod 72 milijarde, a u julu i avgustu ne smeju da da idu ispod 80-85 miliajrdi", kazao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.