Vlada poklonila ukradeni auto!

Izvor: Press, 20.Okt.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada poklonila ukradeni auto!

Vlada Srbije poklonila SO Ćićevac ukradeni „mercedes brabus"! Istina o ovom autu otkrivena kada su opštinari otišli na put u Sloveniju, gde im je automobil oduzet Vlada Srbije poklonila je ukradeni automobil „mercedes brabus" opštini Ćićevac! Da je automobil koji je Vlada poklonila ukraden saznalo se nedavno u Sloveniji, gde su opštinari naleteli na pravog vlasnika. „Mercedes" je oduzet delegaciji SO Ćićevac, a lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SRS tvrdi da su opštinari bili i u slovenačkom pritvoru.Ovaj skandal otkrili su predstavnici Srpske radikalne stranke, koji čak tvrde da je rukovodstvo Ćićevca u Sloveniji bilo i u pritvoru zbog ukradenog „mercedesa". Predsednik lokalnih radikala Momčilo Duvnjak kaže da je sporni „mercedes" zaplenjen prilikom posete delegacije iz Ćićevca pobratimljenoj opštini Puconci u Sloveniji.
Našli baš „brabus"
- „Mercedes" koji je Vlada Srbije poklonila Ćićevcu slovenačka policija zaplenila je na parkingu u Murskoj Soboti, gde je vlasnik prepoznao svoj auto i to odmah prijavio policiji. Zbog toga je rukovodstvo opštine Ćićevac u Sloveniji bilo i u policijskom pritvoru - rekao je Duvnjak.
Predsednik opštine Ćićevac Zlatan Krkić, koji je član Demokratske stranke, ispričao je za Press kako je došlo do toga da im Vlada Srbije pokloni ukradeni automobil.
- Opština Ćićevac je još 2008. godine od Vlade zatražila da nam pokloni jedan automobil, a oni su nas uputili na Upravu carina, sa kojom je trebalo zajedno da pronađemo adekvatan auto. U Carinarnici Beograd pronašli smo jedan „mercedes brabus", čiji je vlasnik bio izvesni Mirko Ribić. Njemu je auto pravosnažno oduzet, a on je osuđen na kaznu od 700.000 dinara zbog carinskih prekršaja. Taj automobil bio je na depou Carine skoro tri godine pre nego što je nama poklonjen... - priča Krkić.
Vlada Srbije potom je usvojila zaključak da se opštini Ćićevac ovaj „mercedes" dodeli na korišćenje.
- Niko nije ulazio u detalje i istorijat „mercedesa" jer smo imali sve čiste papire. Tim vozilom smo išli u Nemačku, Makedoniju, čak i u Sloveniju više puta i nikada nismo imali ni najmanji problem. Kada smo prilikom poslednje posete Sloveniji bili na parkingu u Murskoj Soboti, stari vlasnik video je naš auto. Pošto je reč o „mercedes brabusu", kakvih, kako kažu, ima stotinak u Evropi, on je posumnjao da je baš to njegov automobil i pozvao policiju. Policija je stigla i posle tri sata provere privremeno nam oduzela automobil - kaže Krkić. On dodaje da su iz Nemačke dobili potvrdu da je „mercedes brabus" zaista ukraden, kao i da je prethodni vlasnik, advokat iz Murske Sobote, uredno prijavio krađu u Nemačkoj.
Nismo bili u pritvoru
Predsednik Skupštine opštine Ćićevac Dragan Čapkunović, član SPO-a, potvrdio je da je automobil zaplenjen i da je u toku provera vlasništva, ali je demantovao navode predstavnika SRS-a da su u Sloveniji bili privedeni!
- Članovi naše delegacije tokom četvorodnevne posete Sloveniji bili su smešteni u pansionu, kako je i bilo planirano, i policija nam je rekla da ne snosimo nikakvu odgovornost za tu situaciju. Reč je o automobilu oduzetom na Carini i u ovom trenutku se na nivou državnih organa razmenjuje dokumentacija i ispituju okolnosti pod kojima je automobil oduzet - rekao je Čapkunović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.