U ovoj tamnoj garaži se krije neverovatno blago: Pronađen Titov Mercedes kojeg nikad nije vozio (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj tamnoj garaži se krije neverovatno blago: Pronađen Titov Mercedes kojeg nikad nije vozio (FOTO)

Daleko od očiju javnosti, duboko pod zemljom, u tamnoj garaži Službe za opšte i zajedničke poslove, u garaži Makedonske televizije ( MTV ) nalazi se jedan od Titovih mercedesa 600 groser.

Foto: mkd.mk/Роберт Атанасовски

Maršal i predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito se u njemu nikada nije vozio.

Novinarska ekipa skopskog portala mkd.mk imala je priliku da zaviri u garažu. Očekivali su da vide stari, zapušteni automobil, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji se više ne upotrebljava. Umesto toga, ugledali su vredan kolekcionarski primerak u izuzetno dobroj kondiciji.

Foto: mkd.mk/Роберт Атанасовски

- Kada se otvorila garaža i pojavila silueta učinio mi se manji nego što sam očekivao od „Titovog mercedesa“.

- Kada se pojavila prednja rešetka sa trokrakom zvezdom i poznati vertikalni farovi shvatio sam da se radi o modelu W115, koji se nekada često viđao na našim putevima, čedo legendarnog dizajnera Pola Braka, ali u ekskluzivnijoj izvedbi i sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Foto: mkd.mk/Роберт Атанасовски

- Iako se nije radilo o "pravom“ mercedesu Maršala, od kojih se dva čuvaju u Beogradu, jedan u Ljubljani, a jedan se prodaje na aukciji u Londonu za 3 miliona evra, ipak, stajao sam pred jednim velikim, starim, državničkim mercedesom, besprekorno očuvanim u originalnoj formi, opisuje susret sa Titovim mercedesom novinar portala mkd.mk.

Foto: mkd.mk/Роберт Атанасовски

O ovom izuzetno vredenom automobilu proizvedenom 1974. godine, koji je prešao svega 60.000 kilometara, brinese, a kada zatreba i vozi ga Angele Stojanovski.

On je za portal mkd.mk otkrio da se u njemu Josip Broz Tito nikada nije vozilo, ali se zato on, pogotovo u poslednje vreme koristi za važne goste iz inostranstva i događaje od posebne važnosti.

(D. J)


Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.