Tesla prvi put nadmašila Mercedes po prodaji u SAD-u

Izvor: AutoBlog, 11.Okt.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla prvi put nadmašila Mercedes po prodaji u SAD-u

Kompanija Tesla je prvi put nadmašila Mercedes-Benz po prodaji u SAD-u. U trećem kvartalu ove godine kompanija Tesla je prodala 69.925 automobila, dok je Mercedes-Benz prodao 66. 542 automobila. Bilo je potrebno osam godina da startup Elona Muska pretekne kompaniju koja je izmislila automobil pre 132 godine, piše Business Insider. Po nekim istraživanjima, Tesla preti da pretekne i drugog nemačkog giganta. Naime, kompanija BMW je prodala 1.754 automobila više za ovo tržište što i nije neka cifra pa se očekuje da u poslednjem kvartalu ove godine Tesla pretekne i BMW. Ranije ovog meseca...
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tesla prvi put nadmašila Mercedes prema prodaji u SAD-u

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2018, 07:43

SAN FRANCISCO - Kompanija Tesla prvi put je nadmašila Mercedes-Benz po prodaji u SAD-u. U trećem kvartalu ove godine kompanija Tesla prodala je 69.925 automobila, dok je Mercedes-Benz prodao 66. 542 automobila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.