Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Apr.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon

FRANKFURT - S obzirom da su njihove osvježene verzije predstavlje na Sajmu automobila u New Yorku prošloga tjedna, modeli kompanije Mercedes-AMG iz serije C63 će još najmanje nekoliko godina ostati na tržištu.

Međutim, kada je riječ o njihovim nasljednicima, šef kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers, je naveo da će oni odbaciti twin-turbo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << V8 agregat i da će umjesto njega dobiti hibridni pogonski sklop.

On je izjavio: „Da, sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 će postati hibrid, u to nema nikakve sumnje".

Naime, nova generacija svih varijanti modela C63 je u ranim fazama razvoja, ali možemo očekivati da se u njima nađe šestocilindarski agregat kojem će pomagati mali elektromotor. Ovim potezom, Mercedes želi da se osigura da će njihova C-Klasa biti u skladu sa sve striktnijim standardima emisije štetnih plinova.

Na pitanje, da li će zvuk novih modela biti bar približno isti kao zvuk trenutnih modela, Moers je odgovorio:

„Zvuk automobila je za sada problem, ali s obzirom da automobili neće plasirati na tržite još nekoliko godina, inženjeri će pronaći rješenje, u to nemam nikakve sumnje". Drugim riječima, s obzirom da će modeli ići na električnu energiju, neće imati prepoznatljiv AMG zvuk, te se kompanija suočava sa nekim poteškoćama po tom pitanju, posebno u Europi.

Pored toga što će imati dva cilindara manje, novi Mercedes-AMG C63 bi mogao, kao standard, dobiti i pogon na svim kotačima. Iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, Moers je naglasio da bi pogon na zadnjim kotačima mogao postati prošlost s dolaskom nove generacije

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.