Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jul.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski „Kortež" konkuriše „Mercedesu" i „Bentliju"

„Mi se možemo porediti sa markama automobila kao što su „Mercedes S-Klasse", „Bentley", „Rolls-Royce". Automobili iz projekta „Kortež" i po opremi i po kvalitetu predstavljaće pandan tim markama, u celini naš projekat je komercijalan. Razume se da je njihova  cena na nivou „Mercedes S-Klasse". To nije ni Lada ni Renault", izjavio je načelik odeljenja za perspektivne tehnologije i razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << instituta „NAMI" (Centralni naučnoistraživački institut za projektovanje automobila i pogonskih motora) Kiril Kazmirčuk.
„Predsednikov automobil“ će biti u slobodnoj prodaji
On je naglasio da se cene modela automobila Mercedes S-Klasse  kreću od 6 do 13 miliona rubalja. „Da li je to proizvod široke potrošnje? Da, jeste. Međutim, da li svako može da ga kupi? Naravno da ne", rekao je Kazmirčuk.
Sagovornik agencije Tass precizirao je da je NAMI u okviru projekta stvorio svoj automatski menjač sa devet brzina, kao i tri vrste motora V4, V8 i V12 od 250, 650 i 850 konjskih snaga. Između ostalog limuzina za predsednika dobiće motor snage od 850 konjskih snaga, precizirao je Kazmirčuk.
Projektom „Kortež" koji je inicirala ruska vlada predviđeno je stvaranje automibila svih vrsta karoserije za visoke državne funkcionere. Po rečima Kazmirčuka pošto automobili budu predstavljeni projekat će biti komercijalizovan, a vozila dostupna za sve zainteresovane.
Limuzina za Putina
Moguće je da će u budućnosti NAMI stvoriti pojednostavljenu verziju menjača za motor V4, a klijentima će biti dostupan izbor, kako menjača tako i motora, ali i enterijera i spoljašnjih karakteristika. Po rečima Kazmirčuka domaći proizvođači već su zainteresovani za motor V4 i mogli bi da počnu da ih ugrađuju u svoje automobile, prenose ruski mediji.
 
Pogledaj vesti o: Rolls Royce,   Lada,   Renault

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Ruski Kortež konkuriše Mercedesu i Bentliju

Izvor: AutoBlog, 13.Jul.2017, 02:24

Automobili iz projekta Kortež, limuzina, sedan, terenac, miniven, po ceni i karakteristikama konkurisaće brendovima kao što su Mercedes S-Klase, Bentley i Rolls-Royce. Ovo je na marginama izložbe „Innoprom 2017“ rekao načelik odeljenja za perspektivne tehnologije i razvoj NAMI Kiril Kazmirčuk....

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.