Rolf Jirgen Zojerle:Mercedes ostaje uz Ikarbus!

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolf Jirgen Zojerle:"Mercedes" ostaje uz "Ikarbus"!

Rolf Jirgen Zojerle, direktor zastupništva nemačkog automobilskog giganta za Srbiju, za "Novosti" NEMAČKI "Mercedes" nastavlja saradnju sa "Ikarbusom" i najavljuje isporuke novih niskopodnih šasija i motora "evro 6" specifikacije. Ovo je za "Novosti" na 66. međunarodnom salonu privrednih vozila u Hanoveru, potvrdio generalni direktor "Star importa", zastupnika nemačkog giganta za Srbiju, Rolf Jirgen Zojerle. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - "Mercedes" veruje u "Ikarbus" i nastavak uspešne poslovne saradnje na proizvodnji autobusa u skladu sa savremenim trendovima - rekao je Zojerle. - Obavio sam niz razgovora sa najodgovornijim ljudima "Mercedes-Benca" i nema nikakve prepreke za nove isporuke šasija i motora "Ikarbusu". To praktično znači, kaže Zojerle, da je "Mercedes" izuzetno zadovoljan dosadašnjom saradnjom i da će pored aktuelnih modela zemunska fabrika moći da proizvodi i niskopodne autobuse sa "evro 6" motorom, koji će na haubi imati "trokraku zvezdu". - Ono što je najvažnije je činjenica da će "Mercedes" obezbediti i nasjavremeniju tehnologiju "Ikarbusu" - objašnjava Zojerle. To bi omogućilo nekadašnjem srpskom gigantu da se mnogo ravnopravnije uključi u tržišnu utakmicu sa sve većim brojem proizvođača autobusa koji se žestoko bore za svoj deo tržišnog kolača. Na strani Zemunaca je dugogodišnje iskustvo u proizvodnji autobusa ali i pozicija u regionu kao i mogućnost plasmana u zemlje istočne Evrope i Rusiju. Ne treba zaboraviti ni blizinu velikog beogradskog tržišta. Autobusi koji izlaze iz pogona u Zemunu su i cenovno veoma konkurentni. - Sakog dana viđam na ulicama Beograda prvi autobus koji je "Ikarbus" napravio na "Mercedesovoj" šasiji. Nema nikakvih problema u njegovoj eksploataciji. Prešao je već nekoliko desetina hiljada kilometara i svi koje smo upitali, od putnika do vozača su zadovoljni - kaže direktor Zojerle. Na sajmu u Hanoveru prisutan je ogroman broj proizvođača autobusa ne samo iz zemalja Zapada i velikih giganata poput "Mercedesa", MAN-a, "Skanije", "Setre" već i iz Kine, Turske, Poljske, Egipta, Belorusije, Ukrajine... - Primetili ste da "Ikarbusov" autobus ne zaostaje ni za jednim od konkurenata. Čak je unutrašnjost autobusa koji je na beogradskim ulicama, mnogo kvalitetnija, pogotovo u završnom nivou obrade. Dakle, preostaje samo da se zasuču rukavi, izrade detaljni biznis-planovi, odredi tačno šta se hoće, i uz podršku koju imamo i mi i "Ikarbus" od Vlade Srbije rezultat neće izostati - uveren je generalni direktor "Star importa" Rolf Jirgen Zojerle, zastupnik "Mercedesa" za Srbiju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mercedes ostaje uz Ikarbus

Izvor: AutoBlog, 25.Sep.2016, 00:14

“Mercedes” nastavlja saradnju sa “Ikarbusom” i najavljuje isporuke novih niskopodnih šasija i motora “evro 6” specifikacije, izjavio je direktor “Star importa”, zastupnika nemačkog giganta za Srbiju, Rolf Jirgen Zojerle. “‘Mercedes’ veruje u ‘Ikarbus’ i nastavak uspešne poslovne...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.