Rimca prozivaju da ne vraća pare: Kasnimo, ali kasne i Mercedes i Aston Martin

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 17:44

Rimca prozivaju da ne vraća pare: "Kasnimo, ali kasne i Mercedes i Aston Martin"

Zagreb -- Rimac automobili dobili su od hrvatske države 52,2 miliona kuna (sedam miliona evra) za projekat koji je trebao biti gotov ovog leta - 22. jula.

Međutim, Rimac je zatražio produženje i ono mu je odobreno do 30. juna 2022. godine.

Iz HAMAG-BICRO-a potvrdili su kako homologacija nije izvršena te je Rimcu zbog pandemije odobreno produženje projekta. HAMAG-BICRO kaže kako firma Rimac Automobili d.o.o. projektom namerava da razvije i homologizuje električni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << superautomobil koji će predstavljati novitet na globalnom tržištu, prenosi portal Indeks. "Pandemija uticala na projekat"

"Cilj stvaranja vlastitog inovativnog proizvoda je ponuditi tržištu jedinstveni proizvod čije je globalno tržište u trenutku prijave projekta procenjeno na milijardu dolara godišnje te će uspešnim završetkom projekta firma biti spremna za komercijalizaciju supersportskog automobila, kao i baterijskih paketa i infotejnment sistema", stoji u odgovoru iz HAMAG-BICRO-a i dodaju kako je za situaciju kriva pandemija. "Korisnik je izvestio da je izvršio sve glavne projektne aktivnosti Razvoj i homologacija supersportskog električnog automobila C2 i Nabavka nematerijalne imovine osim homologacije automobila, što predstavlja finalnu fazu sprovođenja projekta", kažu.

Rimac: Kasnimo, jebiga. Kasne i Mercedes, Aston Martin...

Rimac automobilima portal je jutros poslao upit, ali nisu odgovorili. Međutim, Mate Rimac je sve prokomentarisao ispod objave Matije Babića na Fejsbuku, koji je napisao: "Ja volim Rimca i navijam za sve njegove tržišne priče. Ali kad kreće potrošnja javnog novca, kreću i pitanja. Nikome nikad ne treba dopustiti da postane tabu tema ni svetinja koju se ne propituje, ma koliko propitivanje bilo nepopularno, jer javnost obožava da stvara svete krave", napisao je na toj društvenoj mreži.

Odgovor Rimca portal prenosi u celosti:

"Stvarno se nisam mislio uključivati u ovo ali ovako na brzinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.