Redizajn za neuništivu G-klasu

Izvor: B92, 09.Jun.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redizajn za neuništivu G-klasu

Mercedesova G-klasa, poznatija kao Gelndewagen, jedan je od onih neuništivih automobila koji se, uprkos bremenu godina i sve rigoroznijih ekoloških normi, još uvek nalazi u proizvodnji u praktično neizmenjenom obliku.



Iako je Mercedes, nakon više od 30 godina na tržištu, planirao zaustavljanje proizvodnje G-klase još 2006, pa je čak tržištu ponudio i zamenu u obliku GL-klase, to se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ipak nije dogodilo.

Ljubitelje robusnih terenaca verovatno će obradovati vest da Mercedes planira da nastavi da proizvodi veliki G i dalje - uz nekoliko izmena.

Premda su detalji šturi, zatezanje bora najvećim bi delom trebalo da ostavi traga na predeo oko prednjih svetala, moguće s novim LED dnevnim svetlima, i rešetke hladnjaka, dok bi kutijasta karoserija trebalo da ostane neizmenjena. Enterijeru zato sledi temeljno osvežavanje, kao i ergeli pod poklopcem motora.

Onda bi G-klasa trebalo da dobije nekoliko dizelskih i benzinskih jedinica koje zadovoljavaju Euro 5 norme poput novog 2,1-litarskog turbodizelaša koji razvija 204 KS i impresivnih 500 Nm obrtnog momenta te, pod poklopcem C-klase, u proseku troši 5,1 litar goriva na sto kilometara.

Najsnažniji model u početku će ostati G55 AMG sa 5,4-litarskim V8, ali ubrzo bi trebalo da ga zameni G63 AMG sa 5,5-litarskim bi-turbo V8 koji razvija 544 KS i 800 Nm.

Redizajniranu G-klasu prvi put bi trebalo da ugledamo na predstojećem autosalonu u Parizu.

Izvor - T-Portal

Mercedes CLS Shooting Break

Pročitajte više o konceptu Mercedes F800 Style

Bolid: Mercedes SLS GT3

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.