Putne torbe pune “žestine” zaplenjene na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putne torbe pune “žestine” zaplenjene na Gradini

Skoro 50 flaša žestokih alkoholnih pića zaplenjeno je na Graničnom prelazu Gradina kada su, kako su saopštili u Upravi carina, carinici detaljnom pregledom automobila “mercedes” pronašli flaše sakrivene u putnim torbama.

Tom prilikom su carinici u 2 putne torbe, od kojih je jedna otkrivena u dubini gepeka, prema sedištu, a druga u prostoru za rezervnu gumu, otkrili skriveni sadržaj.

Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je o 48 flaša žestokih alkoholnih pića koje su bile umotane u novinski papir. U torbama se nalazilo 26 flaša viskija, 23 “džoni vokera“, 2 “čivas regala“ i jedna flaša škotskog viskija “dimpl golden selekšen“, 21 flaša rakije “jeni“ i jedna vodke “absolut” - navode u Upravi carina. Flaša škotskog viskija pronađena u putnoj torbi; foto: Uprava carina

Lični prtljag oslobođen je od plaćanja uvoznih dažbina i pod njim se podrazumeva roba za ličnu upotrebu, koja je putniku neophodna za vreme putovanja, i regulativa je slična za sve zemlje EU, kao i za zemlje koje su kandidati za članstvo.

U Upravi carina dodaju da se putnici često interesuju za to koliko akcizne robe smeju da nose sa sobom, te da kada je reč o alkoholnim pićima, ta kategorija se odnosi samo na putnike starije od 18 godina i u većini zemalja podrazumeva jednu flašu žestokog pića ili 2 flaše vina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.