Prvi autobus u saradnji Mercedesa i Ikarbusa

Izvor: RTS, 09.Mar.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi autobus u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa"

Iz fabrike "Ikarbus u Zemunu izašao je prvi autobus koji je napravljen u saradnji sa "Mercedesom". Znak "Mercedesa" na novi autobus simbolično je postavio vicepremijer Aleksandar Vučić. "Mercedes" i "Ikarbus" zajednički će raditi na još šest do sedam novih modela autobusa. Prvi autobus, koji je napravljen u saradnji "Mercedesa" i "Ikarbusa", izašao je iz fabrike u Zemunu, a znak nemačkog automobilskog giganta simbolično je na novi autobus postavio prvi potpredsednik Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je danas veliki i važan dan i zbog povratka "Mercedesa" u Srbiju posle 17 godina, ali i zato što je to pokazatelj rasta indutrijske snage Srbije.

Novi model autobusa sa oznakom IK 112 LE biće prikazan na predstojećem salonu automobila u Beogradu.

Na tom modelu "Mercedes" isporučuje samohodnu šasiju, a "Ikarbus" radi nadogradnju, pri čemu je posao podeljen pola-pola.

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa "Mercedesom", u "Ikarbusovoj" fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa - gradskih, međugradsjkih, turističkih i kombi vozila.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi autobus "Mercedesa" i "Ikarbusa"

Izvor: RTS, 09.Mar.2014

Iz fabrike "Ikarbus" u Zemunu izašao je prvi autobus koji je napravljen u saradnji sa "Mercedesom". Znak "Mercedesa" na novi autobus simbolično je postavio vicepremijer Aleksandar Vučić. "Mercedes" i "Ikarbus" zajednički će raditi na još šest do sedam novih modela autobusa. ..Prvi autobus, koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.