Prodato oko 1.200 Mercedes automobila

Izvor: Beta, 24.Mar.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato oko 1.200 Mercedes automobila

BEOGRAD, 24. marta - Kompanija "Mercedes benz" u 2010. godini u Srbiji je prodala ukupno oko 1.200 automobila, od kojih je oko 700 putničkih i oko 500 komercijalnih, izjavio je generalni direktor te kompanije za Srbiju i Crnu Goru Andreas Binder.

On je agenciji Beta kazao da očekuje da će u ovoj godini prodaja mercedesovih vozila u Srbiji biti za oko 10 do 15 odsto veća, odnosno da će se prodati izmedju 1.400 i 1.500 vozila ukupno.

Prema rečima Bindera, 2010. godina nije bila ni malo jednostavna za "Mercedes benz", zbog ekonomske krize ali je bila najuspešnija godina u istoriji kompanije, jer je u celom svetu prodato ukupno oko dva miliona vozila, od kojih oko 1,3 miliona putničkih.

Bernard je dodao da je kompanija "Mercedes benz" preživela svetsku ekonomsku krizu za razliku od drugih kompanija zato što je godinama unazad gradila bazu i ima prepoznatljiv brend, a i zato što je bila spremna na takve situacije.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.