Prodat prvi srpski mercedes

Izvor: Prva.rs, 27.Nov.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat prvi "srpski mercedes"

Prototip IK112 LE je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta od 100 putnika.

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić je, na svečanom potpisivanju ugovora, ocenio da je taj aranžman veoma značajan za to preduzeće, jer je posle dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse.

Vićentić veruje da će od početka naredne godine Ikarbus imati mnogo veću prodaju autobusa i to, pre svega, na domaćem tržištu.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << rečima, prodaja prvog Ikarbusovog autobusa sa Mercedesovim zaštitnim znakom izuzetno je značajna za domaću kompaniju, zato što se od tog modela očekuje mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, pre svega u okruženju.

Prodaja Mercedesovog modela autobusa značajna je i zato da bi se potencijalni kupci uverili u kvalitet proizvodnje u Ikarbusu, rekao je Vićentić, koji je potvrdio da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu Ikarbusovih autobusa, među kojima su GSP Beograd, Lasta, ATP Pančevo, kao i mnogi privatni prevoznici u Srbiji.

U sedištu firme, Ikarbus je potpisao i ugovor sa kompanijom Star Import o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će Ikarbus postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi šasije.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.