Prodaje se deo istorije: Hamiltonov Mercedes V04 na aukciji, cena milionska FOTO

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 13:50

Prodaje se deo istorije: Hamiltonov Mercedes V04 na aukciji, cena milionska FOTO

Fanovi Luisa Hamiltona dobiće jedinstvenu priliku da kupe bolid koji je deo sportske istorije.

Mercedes V04, sa kojim je Hamilton učestvovao u svojoj prvoj sezoni sa timom 2013. godine, ide na aukciju sledećeg meseca. Aukcionarska kuća RM Sotheby's kaže da je to jedini Mercedes F1 automobil koji je vozio 38-godišnjak, a koji će biti ponuđen široj javnosti.

Procene predviđaju da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolid biti prodat po ceni koja se kreće od 8 do 12 miliona funti, kada se aukcija održi u Las Vegasu 17. novembra, uoči prve F1 trke u tom gradu za četiri decenije.

"Vožen od strane najuspešnijeg vozača i sportske ikone Formule 1, Luisa Hamiltona, ovaj automobil je doneo svoju prvu pobedu Mercedesu u F1, signalizirajući početak najdominantnijeg perioda tog brenda", rekao je Šelbi Majers iz Sotheby's aukcijske kuće.

Dodao je da se saradnja Hamiltona i Merceseda "može uporediti sa Džordanom i Bulsima, Brejdijem i Pejtriotima, ili Mesijem i Argentinom".

"Ovo nije samo automobil Formule 1 - mogao bi, zapravo, da bude jedan od najpoželjnijih kolekcionarskih predmeta u doglednoj budućnosti", zaključio je Majers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRODAJE SE DEO ISTORIJE: Hamiltonov Mercedes V04 na aukciji, CENA MILIONSKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023

Fanovi Luisa Hamiltona dobiće jedinstvenu priliku da kupe bolid koji je deo sportske istorije...Mercedes V04, sa kojim je Hamilton učestvovao u svojoj prvoj sezoni sa timom 2013. godine, ide na aukciju sledećeg meseca. Aukcionarska kuća RM Sotheby's kaže da je to jedini Mercedes F1 automobil koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.