Povređeno osam osoba

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno osam osoba

Bijeljina - Osmoro putnika povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 2.45 između subote i nedelje u Donjoj Čađavici, na magistralnom putu Bijeljina-Brčko. U saobraćajnoj nesreći učestvovali su kamion marke „mercedes“, kojim je upravljao D. I. iz Gornjeg Broca i tri putnička automobila. Kamion je pripadao mlinu „Tomić“ i prevozio je brašno. Dok je vozač kamiona prošao bez ozleda, njegov suvozač B. T. zadobio je teške telesne povrede. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su čak tri putnička automobila. Vozač automobila „reno klio", sa celjskim registarskim oznakama (Slovenija), M. S., poreklom iz Ljeljenče kod Bijeljine, ostao je nepovređen. U automobilu „opel kadet" beogradskih registarskih oznaka teške telesne povrede zadobio je suvozač D. M. i putnik S. M. i oni su, nakon ukazane medicinske pomoći u bijeljinskoj bolnici, hitno prebačeni na lečenje u Urgentni centar Beograd. Vozač „kadeta" D. I. zadobio je lakše telesne povrede, kao i još dvoje putnika u ovom automobilu, M. M. i M. I.

Teške telesne povrede zadobio je i vozač automobila „golf 4" iz Bijeljine M. O., dok je lakše telesne povrede zadobio njegov suvozač G. R., saopštio je dežurni operativac u CJB Bijeljina. Uzroci ove teške saobraćajne nesreće se utvrđuju.

Reporterska ekipa „EuroBlica" u nedelju ujutro na licu mesta zatekla je dežurne ekipe Saobraćajne policije CJB Bijeljina i tehničke ekipe koje su iz njive izvlačile gotovo uništeni kamion marke „mercedes". Na sve strane moglo se videti prosuto brašno, a ostaci vreća sa brašnom mogli su se videti i u automobilu „opel kadet", kao i tragovi krvi. Ovaj automobil je potpuno uništen, a ništa bolje nije prošao ni automobil „golf 4", kojem su vrata sa vozačeve strane otkinuta, a leva strana vozila je u potpunosti smrskana.

Doktor Mirko Nasković, dežurni lekar na Hirurškom odeljenju bijeljinske bolnice, kaže da je u ovoj saobraćajnoj nesreći osmoro putnika zadobilo povrede, te da je četvoro njih zadobilo teške telesne povrede, ali da nisu životno ugroženi.

- Dvoje pacijenata smo uputili na lečenje u Urgentni centar Beograd jer se radi o teškim telesnim povredama. U jednom slučaju u pitanju je prelom lobanje, dok se u drugom slučaju radi o prelomu vilice i povredama lica. Teško je povređen i vozač „golfa", ali se nalazi u svesnom stanju i zadržan je u bijeljinskoj bolnici - izjavio je doktor Nasković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.