Po njoj Mercedes nosi ime (FOTO)

Izvor: S media, 30.Jun.2012, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po njoj Mercedes nosi ime (FOTO)

Gotlib Dajmler, Vilhelm Majbah i Karl Benc su imena koja će svaki poznavalac automobila u trenutku povezati sa jednom od najvećih kompanija na svetu, nemačkim Mercedesom.

Volvo koji Mercedesom briše pod

Šta voze poznati: Džej Ramadanovski

Međutim, malo ko će znati da kaže ime devojke sa ove crno bele, požutele >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << fotografije, kćerki nemačkog biznismena Emila Jelineka, koji je postao poznat kada je sa Dajmlerom i Majbahom krenuo u prodaju njihovog automobila po imenu DMG Phoenix.

Mercedes Adrijen Manuelu Jelinek, žena čije ime je danas sinonim za eleganciju, brzinu i kvalitet, svom ocu je još od ranog detinjstva bila svojevrsna amajlija, pa je Emil svojoj jahti, kao i svim svojim imanjima dao njeno ime, kao i automobilima koje je prodavao, a kasnije i proizvodio.

O značaju koji je ovo ime imalo za porodicu Jelinek, govori činjenica da je Emil i prezime promenio u Jelinek-Mercedes, kada je njegova kćerka imala 13 godina. Ime nije jedini doprinos koji je Emil dao automobilskom svetu, jer je već početkom XX veka nagovarao Dajmlera i Majbaha da počnu sa proizvodnjom trkačkih automobila.

(Auto Portal)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.