POČELA FORMULA 1: Botas pobedom otvorio sezonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 17:39

POČELA FORMULA 1: Botas pobedom otvorio sezonu

Mercedes ostao bez dvostruke pobedom zbog kazne Hamiltona.

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio na otvaranju ovogodišnjeg skraćenog šaionata Formule 1, na Velikoj nagradi Austrije i tako došao do osme pobede u karijeri.

Finac je uspeo da trijumfuje pošto je u vođstvu proveo celu trku ispred timskog kolege Luisa Hamiltona, koji je ipak ostao bez podijuma pošto je prebačen na četvrtu poziciju posle kontakta sa Aleksandrom Albonom zbog koje je kažnjen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa dodavanjem pet skundi na ostvareno vreme. Tako su ispred njgea završili i Šarl Lekler u Frariju na drugoj poziciji i Lando Noris u Meklarenu koji je stigao do treće pozicije.

LAP 71/71: 😵#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/EkdK92B9Ns

— Formula 1 (@F1) July 5, 2020

Teška je situacija u Barseloni - tri remija u poslednja četiri kola, nezadovoljstvo u ekipi… I večeras (22.00) Katalonci idu na noge Viljarealu koji je u sjajnoj formi. Novi neuspeh Katalonaca značio bi gubitak titule i verovatno promenu trenera. Dvojka je 1,80, a dupla šansa 1X 2,01. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Viljareal - Barselona.

Peti je prvobitno trebalo da bude Serhio Perez, ali je i on dobio pet sekundi kazne pa je to mesto pripalo Karlosu Saincu u Meklarenu, dok je Meksikanac zauzeo šestu poziciju, ispred Pjera Gaslija u Alfi. Do osme pozicije stigao je Esteban Okon, deveti je bio Antonio Đovinaci, a čevorostruki prvak Sebastijan Fetel je poslednju sezonu u Ferariju započeo 10. mestom.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.