PAO DOGOVOR: Egipat i nemačka kompanija potpisali sporazum o pokretanju MOĆNOG PROJEKTA na Sueckom kanalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 16:21

PAO DOGOVOR: Egipat i nemačka kompanija potpisali sporazum o pokretanju MOĆNOG PROJEKTA na Sueckom kanalu

Sve će biti mnogo lakše i bolje

Ekonomska zona Sueckog kanala potpisala je preliminarni ugovor sa Mercedes-Benzom za uspostavljanje logističkog centra u industrijskoj zoni Ajn Sukna, u okviru Ekonomske zone kanala.

Ovo je usledilo u prisustvu predsednika Odbora direktora zone Jehje Zakija i Raula Rohana, izvršnog direktora Mercedes >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << -Benza za Egipat i predsedavajućeg odbora direktora Peter Ernst Rosa, navodi se u saopštenju Ekonomske zone Sueckog kanala.

Zaki je sa svoje strane rekao da je važan korak za region da uspostavi logistički centar "Mercedesa" koji olakšava i podržava automobilsku industriju, dodajući da će takvi projekti i ugovori sa međunarodnim kompanijama poboljšati ulaganja u region.

- Ovaj projekat je prošao kroz mnoge pregovore i uspeli smo da završimo sve razgovore kako bismo postigli uspostavljanje ovog Mercedesovog logističkog centra, koji uključuje skladište za automobile, centar za auto delove i radionicu za održavanje - navodi se u saopštenju.

Tokom proteklih meseci, Ekonomska zona Sueckog kanala najavila je niz novih projekata. Ranije ovog meseca potpisan je memorandum o razumevanju za otvaranje prve poljske ekonomske zone u okviru projekta kanala.

Zaki je rekao da se nastavlja rad na pokretanju novih projekata pored već postojećih, napominjući da je fokus na području Ajn Sukne da postane regionalni i međunarodni centar za petrohemijske projekte i proizvode, prenosi Sputnik Arabic.

Prošlog meseca, malezijski ministar spoljnih poslova Hišam al-Din Husein razgovarao je sa šefom Ekonomske zone Sueckog kanala o mogućnostima ulaganja svoje zemlje u region tokom sastanka u Kairu povodom prve Huseinove posete Egiptu od stupanja na dužnost prošlog marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.