Novi Mercedes CLS s linijom kupea

Izvor: B92, 25.Avg.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Mercedes CLS s linijom kupea

Nakon šest godina na tržištu i 170.000 prodatih primeraka, u Mercedesu su odlučili da je došlo vreme za predstavljanje naslednika automobila koji je definisao jedan od najbrže rastućih segmenata u autoindustriji – kupe s dva para vrata – modela CLS.



Bilo je pitanje trenutka, nakon što su na internetu osvanule fotografije iz brošure nove Mercedesove kupe-limuzine, kada će nam proizvođač iz Sindlefingena uručiti i sijaset zvaničnih fotografija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nemci su ipak odlučili da zadrže asa u rukavu, pa o pogonskoj ergeli pod haubom možemo tek da nagađamo.

Očekuje se da će CLS pogoniti ergela benzinskih motora iz E-klase, uključujući poslednje generacije jedinica V6 i V8: 4,7-litarski V8 zameniće 5,4-litarski V8, dok bi dizelske modele trebalo da pogone trolitarski V6 i 2,1 common-rail četvorocilindraš.

Novi CLS gradiće se na platformi aktuelne E-klase od koje će biti niži pa će raspolagati nešto većim rastojanjem između točkova.

Mercedes za sada ne otkriva dimenzije svoje nove kupe-limuzine, ali očekuje se da je poprilično duža od prethodnika, što bi trebalo da cene putnici pozadi.

CLS je dobio novi izgled prednjeg dela koji će u budućnosti, uz manje ili više izmena, biti prekopiran na ostale modele s trokrakom zvezdom.

Agresivnije oblikovan prednji deo naglašen je gotovo vertikalno postavljenom rešetkom hladnjaka i LED svetlosnim sistemom sastavljenim od 71 komponente.

Više o CLS-u znaćemo nakon zvanične premijere automobila na autosalonu u Parizu početkom oktobra.

Izvor - T-Portal

Pročitajte više o konceptu Mercedes CLS Shooting Break

Saznajte više o modelu Mercedes S 350 BlueTEC

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.