Novi Mercedes A klase

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Mercedes A klase

Na ženevskom sajmu automobila javnosti je predstavljena treća generacija Mercedesove A klase.

Mercedes je na novom modelu potpuno promenio koncepciju u odnosu na prethodne dve generacije, preuzevši veći deo dizajnerskih rešenja koja su primenjena na konceptu koji je predstavljen 2011. godine.

Novi Merceds A klase sada je dugačak 4.292, širok 1.780, a visok 1.433 mm.

Umesto monovolumenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblika karoserije, nova A klasa ima hečbek formu, a pozicija vozača spuštena je čak za 18 cm u poređenju sa ranijim modelom. Zahvaljujući tome u Mercedesu su postigli da automobil ima sportski izgled.

Kupcima će biti ponuđene tri varijante ovog automobila: Urban, Style i AMG Sport sa crvenim detaljima na karoseriji, specijalno posešenim vešanjem i ekskluzivnim petokrakim 18 inčnim točkovima.

Od pogonskih agragata u ponudi su benzinski motori od 1.6 i 2.0 litara, sa rasponom snage od 115 pa do 211 ks, kao i dizelaši od 109 i 136 ks i novi 2.2 litarski CDI koji razvija 170 ks.

Stop/start sistem dolazi kao standard, a kupci će moći da biraju između šestostepenog ručnog i sedmostepenog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

U Mercedesu su dosta pažnje posvetili efikasnosti motora i smanjenju zagađenja vazduha tako da su na novoj A klasi uspeli da smanje emisiju CO2 na samo 99 g/km.

Novi Mercedes A klase naći će se u prodajnim salonima od septembra 2012. godine.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Više fotografija sa ženevskog sajma možete pogledati u našoj Galeriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Mercedes A klase na Salonu u Ženevi

Izvor: AutoBlog, 08.Mar.2012, 03:05

Dugo očekivana treća generacija Mercedesove A klase ima svetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi, koji će trajati do 18. marta. Nova A klasa je napravljena na MFA platformi, najavljuju se i kvalitetniji materijali u prostranijem enterijeru, a u ponudi će između ostalog biti i Start/Stop...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.