Novi Brabusov monstrum (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Brabusov monstrum (FOTO, VIDEO)

Ovog puta dorađen je Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+.

Kompanija Brabus je najpoznatija Mercedesova tjunerska kuća, čiji se modeli ističu neverovatnim performansama, ali i doradom koja podrazumeva i značajna poboljašnja spoljašnjosti i unutrašnjosti originala, ma koliko to bilo teško izvodljivo kada su u pitanju modeli sa trokrakom zvezdom.

Proizvođač je ove godine u Ženevi imao izuzetan nastup sa čak pet svetskih premijera. Ali nepuna tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kasnije oni prikazuju novu "zver".

Brabus 800 je model baziran na vrhunskom Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ koji je bio izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu.

Za razliku od originala koji iz 4-litarskog V8 biturbo agregata izvlači 639 konjskih snaga uz 900Nm obrtnog momenta, Brabusovi inženjeri su "pronašli" još 161 "konja" i dodatnih 100 Nm. Dakle, 800 konjskih snaga i 1000 Nm!

Tako da sada dorađeni Mercedes do "stotke" stiže za 0,3 sekunde brže, odnosno za 2,9 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena i iznosi 315 km/h.



Izvor: YouTube/BRABUS

Inženjeri su vozače počastili i posebno pojačanim zvukim u Sportu modu, koji dolazi moćne četiri cevi prečnika 90 milimetara. Za "nečujne" povratke kući tu je "Coming Home" način vožnje.

Atraktivnosti doprinose elementi od karbona, kao i ogromne felne – 21 inč napred, 22 inča pozadi. Prema navodima proizvođača, kombinacija ovolikih točkova sa gumama profila 275/35 ZR 21 i 335/25 ZR 22, omogućavaju bolje upravljanje vozilom.

Unutrašnjost je prekrivena kombinacijom kože i alkantare, a tu su i detalji od nerđajućeg čelika.

MONDO TV: MERCEDES-AMG GT 63 S 4MATIC+ I OSTALI AMG MODELI NA SAJMU AUTOMOBILA

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.