Nova Mercedesova zver će usrećiti samo 2.000 kupaca?

Izvor: B92, 20.Jul.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Mercedesova zver će usrećiti samo 2.000 kupaca?

Mercedes bi mogao da ograniči proizvodnju sportskog modela AMG GT R na 2.000 primeraka, prenosi Autocar.

Iako je na premijeri krajem juna tvrdio da proizvodnja novog "sportiste" neće biti limitirana, izgleda da su se u nemačkoj kompaniji predomislili. Magazin Autocar saznao je u razgovoru sa jednim od zvaničnika Mercedesa da "postoji mogućnost da serija bude ograničena", što će sigurno obradovati one koji su ranije naručili automobil jer će tako doći u posed veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekskluzivnog vozila, kome će vrenost rasti.

Sa druge strane, vest će zabrinuti potencijalne nove kupce koji će se u tom slučaju možda naći ispod crte.

Iako će AMG GT R privući mnoge bogate kolekcionare sportskih automobila, u Mercedesu i dalje veruju da će većina izrađenih primeraka svoj radni vek uglavnom provoditi na trkačkoj stazi, zbog čega su mu i nadenuli nadimak "Zver iz Zelenog pakla" (aluzija na Nirburgring).

Da podsetimo, inženjeri su se potrudili da R verziju maksimalno olakšaju (1.554 kg, za 90 kg manje od GT S verzije) i upumpaju dodatnu snagu u 4.0 V8 (577 ks, 699 Nm). Automobil ubrzava do stotke za tri i po sekunde, a maksimalna brzina je 318 km/h.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.