Nova Mercedes A klasa sa ekonomičnim dizel motorom

Izvor: Blic, 29.Jun.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Mercedes "A klasa" sa ekonomičnim dizel motorom

Mercedes je u javnost pustio prve zvanične slike i specifikacije nove, osvežene "A klase" sa blagim dizajnerskim izmenama, novom opremom i poboljšanom paletom motora koja uključuje moćniji "A45 AMG", ali i ekonomični dizel model.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izmene na eksterijeru su minimalne, a podrazumevaju oštriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prednji branik,

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

standardnu dijamantsku rešetku, opcionalne LED farove, izmenjena zadnja svetla i novi zadnji branik u koji su integrisani auspusi.

U unutrašnjosti možemo videti istu duplu instrument tablu kao i kod CLA i GLA modela, nove prekidače, unapređeni infotejnment sistem koji uz doplatu dolazi sa većim, 8-inčnim eksranom i kompatibilan je sa "Apple CarPlay" i "Mirrolink" sistemima, a tu su i poboljšana sedišta i nove kombinacije boja i materijala.

Ispod haube su značajnije promene, pa osim moćnijeg "A45 AMG" sa 376KS, tu je i nova paleta ekonomičnijih motora. Novi je početni "A 160" sa 1.6-litarskim četvorocilindričnim motorom sa 99KS, a tu je i najekonomičnija "A klasa" ikada -  "A 180d BlueEFFICIENCY" sa 1.5-litarskim dizel motorom koji proizvodi 108KS uz potrošnju koja po fabričkim podacima iznosi samo 3.5l/100km i emisiju CO2 od 89g/km. Osim njega, novi su i "A 220 d" "A250" benzinci koji su sada jači za po 7KS.

Novina na osveženom modelu je i sistem prilagodljivih opruga "DYNAMIC SELECT" koji kao standardan dolazi u A 200 d 4MATIC, A 220 4MATIC, A 220 d, A 220 d 4MATIC, A 250 4MATIC, A 250 Sport i A 250 Sport 4MATIC modelima, a opcionalan je za sve ostale modele, osim dva "BlueEFFICIENCY Edition". Sistem nudi četiri različita moda vožnje: "Comfort", "Sport", "Eco" i "Individual".
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.