Noris: Nećemo znati da li smo konkurentni do trke u Bahreinu

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 00:50

Noris: Nećemo znati da li smo konkurentni do trke u Bahreinu

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je uveren da će ekipa nastaviti da napreduje i u predstojećoj sezoni Formule 1.

"Veoma sam uzbuđen što ću sesti za volan MCL38 i videti kako radi. Dizajn novog automobila izgleda odlično, tako da će biti zabavno izaći danas na stazu. Imam puno poverenje u tim da ćemo nastaviti da napredujemo posle preokreta koji smo napravili prošle sezone. Međutim, pravi test našeg napretka biće kada budemo testirali bolid kroz kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i trku za Veliku nagradu Bahreina", rekao je Noris, preneo je Skaj.

Mercedes je danas na Silverstonu predstavio novi bolid za predstojeću sezonu.

Noris je dobro vozio prošle sezone, u sedam trka je bio na podijumu. Smatra se jednim od najtalentovanijih vozača u šampionatu, a iako je do sad učestvovao u 104 trke, nije uspeo da zabeleži pobedu.

Prošlu sezonu završio je na šestom mestu sa 205 bodova.

"Tokom proteklih nekoliko nedelja bio sam u Meklarenovom Tehnološkom Centru i obavio mnogo posla na simulatoru sa svojim inženjerskim timom kako bih osigurao da smo potpuno spremni pre testiranja sledeće nedelje", rekao je Britanac, koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Meklarenom.

Prošlogodišnji debitant u ekipi Meklaren Oskar Pijastri prošle sezone je pobedio u sprint trci u Kataru.



"Nećemo znati gde smo u pogledu konkurentnosti dok ne krenemo na trku u Bahreinu, ali pripremali smo se najbolje što smo mogli tako što smo provodili vreme u simulatoru. Blisko smo sarađivali sa svima koji su dizajnirali i izrađivali automobil kako bismo bili sigurni da smo spremni za snažan početak",
rekao je Pijastri.

Mladi Australijanac bio je deveti u konkurenciji vozača prošle sezone sa 97 bodova.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Noris: Ne znamo da li smo konkurentni

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2024

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je uvjeren da će ekipa nastaviti da napreduje i u predstojećoj sezoni Formule 1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.