Nemački inžinjering na ruski način

Izvor: Autoportal.rs, 06.Apr.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački inžinjering na ruski način

Rusija je zemlja u kojoj vlada surova klima i neki od najtežih uslova za život i rad na planeti. Zato dobri i vredni ljudi ove zemlje trebaju automobile koji mogu da se nose na preprekama prirode.

Pre nego što je Mercedes predstavio svoje čudovišta iz serije "G-Wagon", konkretno primerak "G63 6x6" apsolutni vladar za vožnju po nepristupačnim terenima bila je ruska Lada "Niva 4x4". Kako bi unapredili >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << svoje vozilo, svoj zaštitni znak, ruski entuzijasti su od ovog modela napravili vozilo koje umesto standardnih 4 ima 6 točkova.

Tvorci ovog automobila su iz grada Samara koji je jedno vreme bio sedišta komapnije "Lada", tako da su im svi potrebni delovi bili pri ruci. Ne znamo da li je ovo vozilo moguće registrovati i legalno voziti ulicom, mada bi se po tablicama reklo da je ta procedura već obavljena.

Mnogo detalja oko ove Lade nije poznato ali sigurno da se pod haubom ne može nalaziti isti agregat zapremine 1.7 litara sa 84 konjske snage jer on ne bi mogao da se izbori sa dodatnom težinom koju ovi ogromni točkovi i dodatna osovina donose.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.