Neko se u Mercedesu dozvao pameti

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 22:04

Neko se u Mercedesu "dozvao pameti"

Da ne mora svaka zamisao na silu da se "istera" do kraja, pokazuje i najnovija odluka Mercedes-Maybacha.

Naime, u Mercedesu su se "dozvali pameti", pa je odlučeno da se povuku planovi za prodaju konceptnog modela Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (Sports Utility Sedan), koji je trebalo da bude namenjen isključivo za prodaju u Kini, i to već od sledeće godine.

Trebalo je da se ovim konceptom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kombinuju elementi SUV vozila i limuzime, ali je odlučeno da neće više biti pravljen u serijskoj proizvodnji. Predstavljen je 2018. godine, a cilj je bio da se "izbriše granica" između SIV i limuzina - u to vreme, predstavljao je vrhunac luksuza i tehnologije.

Što se tiče pogonskog sklopa, tu su četiri električna motora sa ukupnom snagom od 750 KS, uz bateriju od 80 kWh koja je dovoljna za domet od 320 kilometara.

Ovo je, kao što smo rekli, trebalo da bude prvi Mercedes koji je namenjen kineskom tržištu, a trebalo je da deli platformu EVA2 sa modelima Mercedes EQE limuzina i SUV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.